Това научи Фрог нюз от източници в МЗ. Болницата осигурява

...
Това научи Фрог нюз от източници в МЗ. Болницата осигурява
Коментари Харесай

Само във Фрог: Властта се лекува без да си плаща, Правителствена болница оставена на “Божията милост”

Това научи Фрог нюз от източници в Министерство на здравеопазването. Болницата обезпечава 24 часова здравна грижа на няколко лица като президент, министър председател, ръководител на Народно събрание, основен прокурор и още няколко индивида. Идентична грижа поставя за така наречен “ВИП-ове”, както и за членовете на задграничните държавни делегации. Медицинските действия на процедура се извършват към тях безотказно, като несъмнено, за това се пилее забележителен финансов запас на болничното заведение. В същото време тя не може да компенсира загубите по никакъв метод. Въпросът за заплащането е бил подложен на най-високо равнище, само че никой не се е трогнал, нито пък реагирал.

Преди време към Правителствена болница се заформиха куп кавги, като да вземем за пример метода, по който са се правили противозаконни трансплантации, до момента в който началник е бил проф. Любомир Спасов. След неговото премахване, до момента в който здравен министър бе Стойчо Кацаров, лекарите излязоха на митинг, поради опита болничното заведение да се слее с педиатрията. Това бе анулирано след това, което уталожи пристрастеностите.

Въпреки опитите да се саботира активността по сходни способи, лечебното заведение предходната година завършва с облага от 6 млн. лв.. След разплащане на отговорностите, в хазната й остават към 3 млн. лв. “живи” пари. Всички са обнадеждени, че ще се издържи най-малко три - четири месеца. През това време, с цел да се укрепи Правителствена, се подхващат разнообразни действия като образуване на безвъзмездни прегледи, ден на отворените порти, възобновяване на интернет - страницата. Усеща се напредък, само че ковид-кризата също си споделя думата.

След като стопира вълната, постъпленията по това направление също секват. Отделно от това не се афишира конкурс за избор на управление, по този начин, че медицинският личен състав да се усеща по-сигурен. Всички тези разтърсвания стопират опцията да се притеглят лекари с опит и това също да увеличи посещаемостта. В композиция с финансовите проблеми, прословутата Правителствена болница на процедура потегля стремително надолу. Т. е. оставена е на " Божията благосклонност ". Лекарите и медицинският личен състав се надяват, че с идването на новото служебно държавно управление ще се изплатят дължимите средствата по контракта за ВИП-персоните.

Екипът ни научи още, че лекари от Турция са показали интерес да правят в УМБАЛ “Лозенец” белодробни и чернодробни трансплантации. Посещението на непознатите лекари било проведено от Изпълнителна организация “Медицински одит”. След няколко визити станало ясно, че мъчно би могъл да се реализира сходен план поради куп неуредени въпроси като липса на логистика и държавно финансиране. Има мощни съмнения, че това е обвързвано със заобиколни опити на някогашния шеф Любомир Спасов да се върне още веднъж в лечебното заведение.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР