Това написа ръководителят на Съвета за национална сигурност на Украйна

...
Това написа ръководителят на Съвета за национална сигурност на Украйна
Коментари Харесай

Лицемерие от шайка кремълски дяволчета: Реакцията на Запада и Украйна за предложеното от Кремъл примирие

Това написа ръководителят на Съвета за национална сигурност на Украйна Олексий Данаилов.

Яке відношення до християнського свята Різдва має зграя дрібних кремлівських чортів-іблісів? Хто повірить мерзоті, яка вбиває дітей, обстрілює пологові будинки, катує полонених? Режим припинення вогню? Брехня та лицемірство. Ми вас гризти будемо в співучій тиші української ночі.
— Oleksiy Danilov (@OleksiyDanilov)
 

Коментарът му идва откакто съветският патриарх Кирил посъветва президента Владимир Путин да разгласи краткотрайно преустановяване на огъня около Рождество Христово, а малко по-късно главата на Кремъл се съгласи и подреди на военния си министър Сергей Шойгу по линията на прикосновение с Украйна да спре огъня от 12 ч. на 6 януари до 00 ч. на 7 януари.

 

Това решение обаче срещна реакция от страна както на Украйна, по този начин и на интернационалната общественост.

 

Михайло Подоляк, консултант на президента Володимир Зеленски, отхвърли апела на Путин украинската войска да последва руснаците в прекратяването на огъня и съобщи, че " краткотрайно помирение " може да има единствено когато " РФ се отдръпна от окупираните територии ".

" Запазете лицемерието за себе си ", написа Подоляк в Twitter.

Перше. Україна не атакує чужу територію і не вбиває цивільне населення, крепък це робить Рф. Україна знищує виключно членів окупаційної армії на своїй території…
Друге. Рф має залишити окуповані території – лише тоді у неї почнеться «тимчасове перемир`я». Лицемірство залиште собі…
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)
В по-подробен коментар в пресата Подоляк назова решението на съветския президент Путин да разгласи преустановяване на огъня по Коледа и апела да се направи същото по отношение на украинците като агитационен жест и ловкост.

 

" Русия се пробва по всевъзможен метод най-малко краткотрайно да понижи интензивността на борбите и интензивността на офанзивите против своите логистични центрове, с цел да получи време за осъществяване на спомагателна готовност, създаване на огромни укрепления в окупираните територии и прегрупиране на армията ", съобщи още Подоляк.

 

Успоредно с това, съгласно него, Кремъл се пробва да покаже на европейците, че желае мир и да ги принуди да окажат напън върху украинците.

 

Коментар направиха и военните блогъри в Telegram, които поддържат съветската инвазия в Украйна. Коледното помирение е, несъмнено, един тип политически хубав жест. Традиционен. Като част от общата военно-политическа вежливост (която е едно място за всички) “, написа водещият прокремълски канал Rybar.

 

Авторите на Z-channels означават, че Киев към момента не е дал отговор на предлагането на Кремъл за преустановяване на огъня и считат, че турският водач Реджеп Тайип Ердоган, който през днешния ден се обади на Путин и Зеленски, може да е забъркан в решението.

 

" Нека изградим последователност. Ердоган звъни. Очевидно не е Весела Коледа. Призиви за едностранно преустановяване на огъня. След това патриарх Кирил приканва за помирение за Коледа, Путин подрежда на Шойгу да приключи огъня. Такава заповед към момента не е чута от Киев Напротив, те споделят, че всичко това е провокация, тъй че огънят ще продължи “, сподели той.проруският журналист Анатолий Шарий.

 

Авторът на канала " Военен осведомител " (има към половин милион абонати) се изрича по-категорично:

 

" Това решение е напряко безумство, което е чисто декларативно. Трудно е да си представим, че то фактически се съблюдава от бойците и изключително от украинската войска, която въобще не се нуждае от сходни трикове.

 

Коментар направи и американския президент Джо Байдън. Той уточни, че " Путин има потребност от глътка въздух ". Според него Русия с предлагането си за преустановяване на огъня на православната Коледа желае да завоюва време и да прегрупира войските. Байдън означи, че Владимир Путин " е бил подготвен да бомбардира лечебни заведения, детски градини и църкви " на 25 декември, на западната Коледа и на Нова година.

 

Инициативата на Кремъл беше коментирана и от Аналена Бербок, началник на немското външно министерство.

 

" Ако Путин искаше мир, той щеше да прибере бойците си вкъщи и войната щеше да свърши. Но очевидно желае да продължи войната след малко спиране. Така нареченото преустановяване на огъня няма да донесе независимост или сигурност на хората, които живеят в всекидневен боязън под съветска окупация ", уточни тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР