Това може би е завръщането на десетилетието - така започва

...
Това може би е завръщането на десетилетието - така започва
Коментари Харесай

Невероятната история на завръщането на Ели Скорчева на екран, разказана от Deadline

" Това може би е завръщането на десетилетието " - по този начин стартира материалът на Deadline, отдаден на българската актриса  Ели Скорчева, звездата от българското предложение за „ Оскар “ тази година - кино лентата „ Уроците на Блага “ на Стефан Командарев. 

Статията „ Невероятната история за завръщането на Ели Скорчева на екрана след три десетилетия в българския филм „ Уроците на Блага “, който се надява на „ Оскар “ е написана от редактора в уеб страницата Нели Андреева и наблюдава в елементи виталния и креативния път на Ели Скорчева от кандидатстването й във ВИТИЗ (днес НАТФИЗ) „ Кръстьо Сарафов “ до завръщането й на екран в новия филм на Командарев, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Това може би е завръщането на десетилетието. В първата си кино роля от съвсем 30 години насам влиза българската актриса Ели Скорчева, която се отдаде на самоналожено заточение от киното, сменяйки специалности и работейки всякаква работа, в това число като чистачка “, споделя авторката. 

 

Страхотна публикация за Ели Скорчева в Deadline! Кампанията на " Уроците на Блага " за THE 96TH ACADEMY AWARDS - BEST...
Posted by Stephan Komandarev on Thursday, 2 November 2023
Кандидатстването й във ВИТИЗ е обвързвано с премеждия – закъснява за изпита, тъй като се снима за малкия екран, и по съвет на портиера си вади здравно, с цел да се яви на друга дата. Взима приемния изпит безпроблемно, макар че няма никаква предварителна подготовка. Насочва се към театъра, тъй като неуредиците в българското кино по това време я отвращават: „ Хаосът, това, че никой не знае какво тъкмо прави, въобще не ми хареса и ме накара да се закълна, че в никакъв случай повече няма да се занимавам с кино “, споделя тя за първия си опит на снимачната площадка.

Неудовлетворението й стига до такава степен, че отхвърля да съобщи фотография за каталога за кино кастинги на образователното заведение. Въпреки това, когато е във втори курс, получава покана за основна роля в трисерийния ефирен сериал „ Адаптация “. Именно там изгрява звездата й и следват предложения за водещи кино и театрални постановки.

„ Докато актьорската ѝ кариера процъфтява през 80-те години на ХХ век, продължава публикацията - Скорчева поема опасности в поддръжка на дела, противопоставящи се на комунистическия режим, в това число гладна стачка в символ на взаимност с чешкия отстъпник (и предстоящ президент) Вацлав Хавел и петиция против акцията на държавното управление за насилствена смяна на имената на българските турци. “

Скорчева също по този начин дава лицето и гласа си на демократичното придвижване след рухването на комунизма през 1989 година, само че по-късно се отдръпва от политиката, откакто опозиционните партии стигат до Народното събрание и държавното управление.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР