Това мнение изрази в предаването Лице в лице по bTV

...
Това мнение изрази в предаването Лице в лице по bTV
Коментари Харесай

Асен Василев: Мария Габриел не трябва да бъде министър-председате...

Това мнение изрази в предаването " Лице в лице " по bTV съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

 

По думите му Политическа партия сигурно ще се опитат да осъществят втория мандат за сформиране на държавно управление. Той обаче не отхвърли, че не е огромен оптимист, че това ще се случи. " Трябва да се даде късмет на процеса ", безапелационен бе Василев. 

Финансовият министър в оставка се извини на " дамата Мария Габриел ", само че не и на " кандидат-премиера Мария Габриел " за думите си, че е " новото младо и красиво лице на българската мафия. "

 

" Ако Мария Габриел се е почувствала наранена в персонално качество, може и да се извиня. Но в качеството й на претендент за министър-председател, считам, че това е безусловно неприемливо. Най-честното щеше да каже, че не е съгласувала този състав на кабинет. А тя го разгласи с концепцията, че този състав е координиран, признат, министрите знаят кои са другите министри в кабинета. В качеството й на претендент за министър председател постъпката й демонстрира липса на лидерски качества и опция да резервира самообладание, когато е напрегнат ", разясни той.

Запитан дали би приел Борисов за министър-председател, Василев сподели, че е по-добре да се спре с шегите.

 

На въпрос кой е бил най-трудният миг в договарянията, съпредседателят на Политическа партия означи, че те са били доста напреднати няколко дни.

 

" Имаше няколко противоречиви текста в самото съглашение, за които до последно не се съгласихме. Балансът в Министерски съвет също беше доста сложен. Ябълката на раздора не беше проф. Тагарев. Регулаторите, службите, промените - те бяха ябълката на раздора ", посочи той.

Финансовият министър в оставка бе безапелационен, че към момента няма реализирано единодушие за министри. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР