Това мнение изрази пред БНР социологът Тодор Галев от Центъра

...
Това мнение изрази пред БНР социологът Тодор Галев от Центъра
Коментари Харесай

Тодор Галев: Върховният административен съд е в невъзможна ситуация

Това мнение изрази пред БНР социологът Тодор Галев от Центъра за проучване на демокрацията.

 

" Случва се интензивно мероприятие. Категорично това е планувано. Една такава информация не се изготвя в последния половин час ", съобщи Галев за отчета на ДАНС, който докара до анулацията на машинния избор за първия тур на локалните избори. Според него това се е случило " с една-единствена цел – да всее подозрение в гласоподавателите " и ЦИК да вземе решението, което взе.

 

По това, което се засяга като непозволени дейности на заместник-министър Михаил Стойнов, би трябвало да се направи следствие, счита специалистът. 

 

" Ако това е същинската информация (станалото обществено известно - бел. ред.), тя звучи леко необичайно на доста места. Споменават се хора, които били споделили нещо на заместник-министър Стойнов по време на неговото " нарушаване ". Справка на сериозна контраразузнавателна работа не би трябвало да работи с хипотетични хора, би трябвало те да са разпитани, да участват с буквите си ".

Ние не знаем за какво той е разпоредил наново създаване на код, за какво е снимал и прочие, добави Тодор Галев.

 

Справката всява подозрения в жителите, в същото време се измиват ръцете и се споделя, че не е допустимо това да опорочи гласуването с машини. Оттук нататък идва свободната интерпретация на политическите сили, разяснява Галев.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР