Това лято веригата спира хартиената си брошура в няколко града

...
Това лято веригата спира хартиената си брошура в няколко града
Коментари Харесай

Lidl ще намали употребата на хартия с над 160 тона

Това лято веригата стопира хартиената си листовка в няколко града в страната

Лидл България ще понижи използването на хартия с над 160 тона, като спре разпространяването на хартиената си листовка в девет обитаеми места през юли и август. Инициативата е част от цялостната тактика за стабилно развиване, с която веригата от години ползва ограничения за предпазване на ресурсите, в това число и на хартията като скъпа суровина.

 Lidl ще понижи използването на хартия с над 160 тона

Пилотната екологична акция обгръща общо 51 магазина в девет обитаеми места – София, Пловдив, Балчик, св. Константин и Елена, Слънчев бряг, Несебър, Поморие, Созопол и Царево.

В напъните си за запазване на естествените запаси, смарт дискаунтърът подтиква потребителите си да употребяват интензивно онлайн брошурата, в която наличието е доста по-богато. Тя може да бъде прегледана в мобилното приложение Lidl Plus, което предлага още многообразие от настоящи промоции, понижения и атрактивни предложения. Освен в Lidl Plus брошурата може да бъде прегледана и на място във всеки един от магазините на веригата в страната.

Хартиените брошури са от напълно рециклиран материал, с понижен формат и съкратени страници. Част от напъните за понижаване на използването на ресурса включва разпространяването им наоколо до магазините да се ограничи на правилото “donut “ – в избран радиус към магазина не се разнасят хартиени копия, с което веригата икономисва сред 500 и 3 000 бройки на магазин всяка седмица.

Спирането на разноса на печатното издание на брошурата е следващата стъпка в посока резистентност, която веригата ползва. В края на предходната година Lidl вкара политика всеки кашон, етикет, опаковка или артикул от хартия да е сертифициран по FSC – знак, че ресурсът идва от стабилно ръководени гори или е от рециклиран материал.

Lidl направи и още една стъпка в посока резистентност когато през 2021 година вкара екологичен касов бон от новаторска сертифицирана термо хартия, който не съдържа химически оцветители, което го прави изцяло рециклируем.

„ Искрено се надяваме клиентите ни да припознаят и това новаторско решение. Те откликнаха незабавно на пилотния ни план за депозитна система, с който единствено за първите два месеца бяха предадени 1 100 000 броя пластмасови бутилки и кенове. Това демонстрира, че потребителите са стабилно насочени и дружно можем да допринесем за едно по-добро на следващия ден “. Така Борислав Хлебников, началник „ Маркетинг и реклама “ разяснява прекъсването на хартиената листовка.

 

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и участва в 31 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 119 магазина в 53 града и над 4000 чиновници. Предимствата на характерния бизнес модел, необятната гама артикули с оптимално съответствие качество-цена и въвеждането на редица новаторски практики и модели, постановиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда почтено, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, чиновници и сътрудници.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР