Това лято в района на Токио ще се запази напрегната

...
Това лято в района на Токио ще се запази напрегната
Коментари Харесай

През лятото Токио ще се сблъска с ограничена електроенергия

Това лято в региона на Токио ще се резервира напрегната обстановка във връзка с търсенето и предлагането на електрическа енергия, сочат прогнозите на японското държавно управление.

Според последните оценки, оповестени от Министерството на стопанската система, търговията и индустрията, съотношението на аварийния потенциал за доставка на електрическа енергия в метрополията може да доближи най-ниското равнище за поддържане на постоянни доставки. Той ще спадне до 3 %, в случай че през юли в района, обслужван от Tokyo Electric Power Company, се появят несъразмерни горещини, каквито се случват един път на десетилетие, съобщи Синхуа.

Дори и да продължи да има такива тежки метеорологични условия, се чака комуналните сдружения в други обитаеми места да разполагат с запаси за електроснабдяване, надвишаващи 3 %, сочи прогнозата.

Оценките, основани на проектите за доставка на доставчиците на електрически услуги, чакат процентът на аварийния потенциал да се усъвършенства до 3,9 % в региона на Токио през август и да доближи 4,6 % през януари 2024 година за района, както и за северните елементи на Япония, в това число Хокайдо.

На фона на опасенията за дефицит на електрическа енергия японското държавно управление помоли жителите и предприятията в страната да пестят електрическа енергия през юли предходната година.

Искането беше отправено, с цел да се избегне дефицит на електрическа енергия за първи път от фискалната 2015 година насам, когато всички нуклеарни реактори в страната бяха спрени след повредата в АЕЦ " Фукушима “.

За да се обезпечи устойчиво електроснабдяване, министър-председателят Фумио Кишида е инструктирал държавното управление си да форсира напъните за рестартиране на нуклеарните реактори, които дават отговор на строгите стандарти за сигурност, въведени след бедствието през 2011 година, оповестяват локалните медии. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР