Това ли е най-скъпият трансфер в света? Най-богатият руски волейболен

...
Това ли е най-скъпият трансфер в света? Най-богатият руски волейболен
Коментари Харесай

Уникален трансфер! Зенит плати $2,8 милиона на Факел за Егор Клюка

Това ли е най-скъпият трансфер в света? Най-богатият съветски волейболен отбор Зенит (Санкт Петербург) заплати отплата от 200 000 милиона рубли ($2,8 милиона) на Факел (Новий Уренгой), с цел да може да притегли съветския национал Егор Клюка.

25-годишният волейболист, който е роден в Беларус е в системата на Факел от 2012 година. Два сезона той игра за младежкия състав на отбора от Новий Уренгой, а по-късно игра за Факел в Суперлигата.

“Ние почитаме решението на Егор. Знам, че за него е било доста мъчно да напусне тима си, в който е играл толкоз доста години. Разбира се, нас ни тъжно да се разделим с него. Благодарни сме му за всички години, които е бил във Факел. При нас той израстна като състезател и оказа помощ на клуба да завоюва трофеи и медали. Дори със заминаването си, Егор ще донесе изгода на клуба - компенсацията за неговото прекосяване ще помогне на Факел в изискванията на пандемията на фона на общото редуциране на бюджета в спорт”, съобщи шефът на Факел Николай Капранов пред “БИЗНЕС Online”.

Първоначално компенсацията за прекосяването на Егор Клюка бе от 200 000 милиона рубли, само че страните обявиха, че ще бъде преразгледан още веднъж. “Сумата е друга, само че ние се разбрахме да не оповестяваме комерсиалната загадка. Мога да кажа, че всички страни са останали доволни”, съобщи Капранов.
През предишния сезон Зенит (Санкт Петербург) зае 5-о място в Суперлигата на Русия, а Факел зае 6-о място.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР