Това, което знаем, следейки събитията, е начинът, по който действа

...
Това, което знаем, следейки събитията, е начинът, по който действа
Коментари Харесай

Тодор Тагарев пред bTV: Вероятно е имало поставен взрив на борда на самолета на Евгений Пригожин

„ Това, което знаем, следейки събитията, е методът, по който работи Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Има доста съперници на Кремъл, които падат от високи етажи, пият несъответствуващ чай, биват убивани от бандити. Случаят с авиационна злополука не е неповторим случай “.

Това сподели в предаването на bTV „ Тази заран “ министърът на защитата Тодор Тагарев във връзка гибелта на шефа на частната войска „ Вагенер “ Евгений Пригожин. Според информацията той е бил на борда на разрушил се аероплан.

Руските управляващи оповестиха, че шефът на частната съветска войска „ Вагнер “ е бил на борда на разрушилия се частен аероплан

„ Вероятно е имало подложен гърмеж на борда на самолета на Евгений Пригожин “, акцентира министърът.

„ Една част от „ Вагнер “ влезе в армията, само че друга част работи в Африка. Отслабена е групировката. Малко евентуално е това да повлияе на войната в Украйна. Една част от бойците на групировката са в постоянната войска, една част - в Африка, а друга – в Беларус. Малко евентуално е тази част в Беларус да се опита да направи нещо сходно на 24 юни (походът към Москва – бел. ред.) “, добави Тагарев.

На борда е имало още девет души, открити са осем тела на мястото на злополуката

„ Пригожин нито е демократ, нито има други визии – той е почитател на съветската имперска политика “, изясни той.

Военната помощ за Украйна

„ Ние регулярно получаваме претенции какво е потребно на силите на Украйна. Основен фокус стана Противовъздушна отбрана системите. Аз персонално видях разрушенията към Одеса, пристанищата на река Дунав. Кремъл унищожава гражданска инфраструктура. Украйна се пробва да даде по-добра картина за действителните проблеми, които основава войната и да покаже какво значат съветските дейности “.

„ Имахме посещаване на украински експерти, които се срещнаха със положението на бронетранспортьорите, като споделиха, че демонстрират интерес. Това, което може да стане, е да бъдат ремонтирани и дооборудвани, само че това ще го вършат в Украйна. Те имат положителни благоприятни условия “, изясни министърът.

От Министерство на вътрешните работи обясниха за bTV, че вършат обзор на техниката

Новият транш военна помощ към момента не е изпратено в цялостния си размер, посочи той.

„ Българската отбранителна промишленост създава голямо количество муниции, които са нужни на Украйна. Допускаме директна продажба. Изнасяме главно муниции. Нашата промишленост е специализирала в производството на муниции и дребни леки въоръжения “, разяснява Тагарев.

Генерал Виктор Афзалов ще заеме позицията

„ Русия понесе съществени загуби в Черно море. Турция не позволява нови съветски кораби. Руснаците компенсират отчасти, прехвърляйки дребни кораби от Азовско море, само че Русия няма капацитет да направи нещо съществено против НАТО. Ние сме НАТО. Ние не сме сами против Русия. Ние разчитаме на сериозна военна мощност от нашите съседи и други съдружници “, безапелационен е той.

Министърът се надява неговото чуване в Народното събрание, поискано от Българска социалистическа партия, да бъде обществено, а не закрито.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР