Това, което за потребителя е сигурност на плащанията“, за банката

...
Това, което за потребителя е сигурност на плащанията“, за банката
Коментари Харесай

Сигурните плащания „знаят” за нас повече, отколкото предполагаме

Това, което за потребителя е „ сигурност на заплащанията “, за банката в действителност е инспекция за измами, стана ясно от проява на MWC 2019

Сигурните заплащания през смарт телефон или таблет се случват елементарно и бързо, само че с цел да е по този начин, „ зад завесата “ се организират цялостен куп инспекции (източник: TechNews.bg)

Парите ни са на прицел постоянно и всяка нова технология носи риск те да попаднат в злонамерени ръце. Затова доста софтуерни компании работят по разнообразни подходи за отбрана на устройствата ни, профилите и най-много парите ни. Решенията за сигурни заплащания обаче може да знаят за нас повече, в сравнение с допускаме – това стана видно от проява на Мastercard на Световния мобилен конгрес 2019.

Сигурните заплащания през смарт телефон или таблет се случват елементарно и бързо, само че с цел да е по този начин, „ зад завесата “ се организират цялостен куп инспекции. Платежните системи би трябвало да са сигурни, че парите се подреждат от верния човек. Как ревизират?

Приложението, основано от Мastercard, първо сверява дали устройството е това, което „ би трябвало “ да е: ревизира идентификационния му код, браузъра, IP адреса. Проверява и местоположението.

Ако всичко е „ както всекидневно ”, приложението продължава: какъв е продуктът – дали е нещо, което този консуматор „ всекидневно “ пазарува; с какво движение потребителят борави с устройството и уеб страницата за продажби; какви придвижвания прави по екрана; дали сумата в е рамките на обичайното; какъв имейл адрес дава за връзка.

Всичко това се проучва. Всеки позитивен отговор взе участие във образуването на позитивен профил на поръчката. Всяко противоречие понижава % на възможност за утвърждение.

„ Прагът “ за утвърждение се дефинира от всяка банка и е друг. Той е избор на всяка банка, която реши да вкара приложението за инспекция на сигурността на заплащанията. Това, което за потребителя е „ сигурност на заплащанията “, за банката в действителност е инспекция за измами.

„ Прагът “ за утвърждение се дефинира от всяка банка и е друг (източник: TechNews.bg)

Ако при обещано заплащане приложението за инспекция не събере задоволително данни, че поръчката и заплащането са подредени точно от притежателя на сметката, то може да изиска спомагателна идентификация – да вземем за пример сканиране на пръстовия отпечатък. Правилният пръстов отпечатък може да „ увери “ системата, че парите се подреждат от титуляра или оторизирано от него лице.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР