Това, което става е резултат от дълъг процес, който е

...
Това, което става е резултат от дълъг процес, който е
Коментари Харесай

Философ за кризата в Близкия изток: Знаеше се, че ще се случи

„ Това, което става е резултат от дълъг развой, който е в продължение на доста време. Политиците го назовават „ dehumanization of the conflict ”. Всичко човешко излиза и нещата стартират да стават на тотално друга основа. За страдание, най-невинните са хората, които заплащат и от двете страни. Знаеше се, че ще се случи ”, сподели за bTV Махмуд Абу Ейд, който е приключил философия в София и живее в Ерусалим.

Ангел Чорапчиев описа, че улиците са празни, а някои магазини - затворени

По думите му политическата сцена в Израел не е в положително положение, а обществото е разединено, в това число за това по какъв начин да се взема решение израело-палестинският спор

„ Това не е набожен спор, това е спор, в който има демография и територии. Нито палестинците могат да го завършат посредством хвърлянето на другите някъде, нито евреите могат да принуждават отново палестинците да избягат и да станат бежанци ”, добави Махмуд Абу Ейд.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

Според него доста външни сили са намесени в конфликта в Близкия изток.

„ Било то Съединени американски щати, Русия, Европейски Съюз, Арабаската лига, Иран, Китай, Индия. Има ли някой, който да няма пръст в този спор? Нито израелците, нито палестинците знаят докога ще продължи. По-рано решението беше две страни за двата народа. До ден сегашен няма опция за реализация на това решение. Освен да седнем и да живеем дружно, друго решение няма ”, уточни философът. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР