Това, което се случва в живота на Наталия Алиева, напомня

...
Това, което се случва в живота на Наталия Алиева, напомня
Коментари Харесай

Какво се случва на Пепеляшка от 1001 нощи

Това, което се случва в живота на Наталия Алиева, припомня доста на приказката за Пепеляшка, която среща своя принц. Само че във вид като че ли изскочил от приказките за „ 1001 нощи “…

И по този начин, едно просто момиче от Минск, което работи като сервитьорка в хотел съумява да завоюва сърцето на арабски шейх – Саид бин Мактум ал-Мактум, който се влюбва в нея от пръв взор и й прави предложение за брак единствено седмица след срещата им.

Казват, че първокласната женитба, която се състои през 2007 година в Дубай, поражда нова мода измежду арабите – да се женят за белоруски девойки. Оттогава са минали тринадесет години, двойката към момента е дружно, само че дали Наталия (сега Шейха Айша) е толкоз щастлива, както мнозина мислят или е заложница в своята „ златна клетка “.

Наташа е беларуско момиче от просто руско семейство с азербайджански корени по бащина линия. Тя е родена през 1988 година, в детството и юношеството си не се разграничава от връстниците си. След като приключва приблизително обучение постъпва в Института по физическо образование, а в свободното си време обича да играе волейбол и с цел да не виси, както се споделя, на врата на родителите си, си намира работа като сервитьорка в ресторант на един от елитните хотели в Минск. В този хотел арабският шейх Саид ал Мактум отсяда през август 2007 година

Престолонаследникът на Дубай, чието цялостно име е Саид ал-Мактум бин Мактум е разпален състезател, идва в Минск за надпревари по пукотевица и инцидентно намира втора брачна половинка. Представителят на ръководещата кралска династия в ОАЕ, Ал Мактум в е наследник на някогашния емир на Дубай, племенник на сегашния емир и министър-председател на ОАЕ. Саид е професионален играч по пукотевица, участник и победител в голям брой интернационалните надпревари по стендова пукотевица. За първи път той вижда деветнайсетгодишната Наталия в ресторанта на хотела, когато едно момиче му донася сок и безусловно не може да откъсне взор от нея. Той даже анулира визитата си на шампионата по пукотевица в Русия, като взема решение да остане в Минск. Както се оказа, през това време Наталия съпровожда принца няколко пъти на разнообразни събития, а седмица откакто се срещат, мъжът отива при родителите на момичето да изиска ръката й за брак. По-късно родителите признават, че когато виждат очите на щерка им да греят от благополучие, незабавно схващат, че даже без тяхното единодушие тя е подготвена да отлети със своя обичан даже до края на света. Въпреки че предлагането на принца е цялостна изненада за тях, родителите дават своята благословия, като получават думата на Саид, че той ще узакони връзките с Наталия, както би трябвало.

След това има много скромна женитба в стеснен фамилен кръг, на която дойде ходжа, младоженците подписват съглашение и отпразнуват това събитие. Принцът в действителност не искаше пресата да стартира да написа за сватбата още преди да се е върнал вкъщи. По-късно, към този момент в Емирствата, тържеството е отпразнувано с огромен мащаб.

В началото на септември младоженците отпътуват дружно за Кипър, където се организират идващите надпревари по пукотевица, а по-късно Наташа и брачният партньор й отиват в новия си дом – в Дубай. Разбира се, момичето е доста обезпокоеното по какъв начин ще я одобри първата брачна половинка на Саид и общите им наследници, само че терзанията й са напразни. Момичето неотложно е признато като член на фамилията, брачният партньор й й подарява първокласна къща, защото съгласно обичаите на арабска страна мъжът е задължен да обезпечи на всяка от съпругите си жилищна повърхност, където тя би била пълноценна държанка. Освен това брачният партньор й подарява на Наташа елитна кола с персонален водач и й назначава защита. Момичето се грижи за себе си: върви по магазини, в салони за хубост, във фитнес и по този начин нататък. Всичко това е платено от брачна половинка й, за който постоянно би трябвало да бъде красива и поддържана. В ОАЕ тя старателно усъвършенства британския си език, учи с частни учители и стартира да учи арабски и да схваща тънкостите на исляма. След брака и приемането на религията на брачна половинка си момичето сменя името си и в този момент се споделя Шейха Айша.

Статутът на втора брачна половинка въобще не я разстройва, защото Саид, първата му брачна половинка и децата се отнасяха ужасно с нея. Наташа има своя прислуга, довчерашната ученичка към този момент е неограничена в пари и скоро двамата със брачна половинка й имат обща наследница. Шейхът даже предлага родителите на Наталия да се реалокират от Минск в Емирствата, обещавайки да им обезпечи удобен живот, само че те отхвърлят, като вземат решение, че просто ще летят понякога да посещават щерка си и внучката.

Наталия е омъжена за шейх в продължение на тринадесет години, само че в случай че първоначално животът й провокира мощен публичен интерес и е необятно отразен в пресата, то през последните години на практика няма информация за нея на никое място. Според някои сведения брачният живот на двойката се развива хармонично единствено през първите няколко години, по-късно момичето е искрено изтощено да живее в “златна клетка ”, желае повече независимост, също така тя изисква Саид да изслушва и нейното мнение, само че вместо това шейхът санкционира жена си за наглостта и стартира да се дистанцира от нея.

През 2015 година, след следващото съревнование по пукотевица, принцът се завръща вкъщи с трета брачна половинка, която, сходно на Наталия, има азербайджански корени. Състезателка по художествена гимнастика на име Зейнаб Джавалди става новата му годеница. Подробностите за тяхното другарство остават зад кулисите, също така една година след сватбата момичето се обръща към своите сънародници, както и към пресата, с молба да не се бъркат в персоналния й живот и да не разгласяват никакви материали, свързани със фамилията й. Много хора означават, че Зейнаб доста наподобява на втората брачна половинка на шейха, Наталия. В тази връзка даже беше препоръчано Саид, поради напрежението с втората си обичана, да се опита да й откри сурогат. Сега принцът не толкоз постоянно угажда на 32-годишната Наталия-Айша с вниманието си, само че продължава да поддържа финансово нея и наследницата им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР