Това, което се случва днес - или някой него го

...
Това, което се случва днес - или някой него го
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков: Ако президентът иска да е на правилната страна на историята, трябва да се върне при народа

Това, което се случва през днешния ден - или някой него го подвежда за това какво в действителност се случва или му би трябвало още малко време да осъзнае, че борбата, която сме почнали преди една година дружно, още не е приключена. Това съобщи пред Българска национална телевизия министър председателят Кирил Петков.

Не бих споделил, че би трябвало въобще да приказваме за неуспех. Това, което се случва сега, е продължението на една смяна, която стартира още предходната година и просто тя е доста сложна, уточни министър председателят.

Помните, когато започнахме още предходната година като служебни министри, първата стъпка бе да осветлим, че живеем в една превзета страна. Следващата стъпка беше да бъдем първа политическа мощ като Политическа партия, само че не ни стигнаха задоволително гласове, тъй че да имаме коалиция, която да бъде самостоятелна от задкулисие. И в този момент сме просто в трети стадий на едно продължение, където се опитваме и считам, че ще успеем, да почистим задкулисието от ръководещата коалиция и когато това успеем да създадем, смяната към този момент ще е напълно реализуема стъпка, която имам вяра, че ще успеем в напълно скоро време, счита той.

Никола Минчев всички го харесват. И когато стана това през вчерашния ден, когато видяхме по какъв начин се съюзяват ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и Възраждане, си казахме лелеле, има превес, те се съюзяват против такава светла персона като Минчев. Но по-късно излязохме след 8 часа вечерта отвън Народното събрание и видяхме едно море от хора. Хора, които ни имаха вяра, хора, които ни споделяха, че това е единствено стъпка и не би трябвало да се отхвърляме и връщайки се назад в Народното събрание да довършим бюджета настроението ни към този момент беше друго. Ние видяхме, че това са поредност от стъпки в вярната посока. И даже да не наподобява толкоз идеално и глатко, ние разбрахме, че сме на верния път, разяснява той.

Това, което ще се случи в идващите няколко дни, ще бъде продължение на това. Днес още един народен представител от Има Такъв Народ сподели, че избира България, да е част от тази смяна и няма да натиска бутона дружно с Движение за права и свободи и ГЕРБ. Аз се надявам, че ще има още няколко такива индивида в идващите няколко дни, добави той.

Ние сме в Народното събрание поради тези хора на улицата. Ние не съществуваме поради нещо друго. Така че, когато усетиш поддръжката на толкоз доста хора, знаеш, че има смисъл в това, което правиш. Ако някой се опита да опълчи разнообразни групи хора извън, това пък Рашков и полицията щке стоят там, с цел да сме сигурни, че митингите са мирни. Сигурен съм, че в идващите дни ще има доста хора на улицата, само че имам вяра, че митингите ще са мирни и в поддръжка на смяната, в поддръжка, че България може да бъде естествена. Не в поддръжка на държавното управление, а да сме естествена страна, уточни още той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР