Това, което се случи с партийните субсидии, е отваряне към

...
Това, което се случи с партийните субсидии, е отваряне към
Коментари Харесай

Депутат от БСП изригна: Това е убийство на демокрацията!

Това, което се случи с партийните дотации, е отваряне към финансиране от незнаен генезис и ликвидиране на демокрацията. Това сподели секретарят на ПГ на Българска социалистическа партия за България и зам.-председател на Комисията по правни въпроси Филип Попов по отношение на признатите промени за понижаване на размера на партийната дотация от 11 лева на 1 лева за фактически получен глас, предава организация "Фокус ".

Той изясни, че един от тласъците на корупцията е точно непрозрачното финансиране на партиите. Попов напомни, че преди години подобен закон е съществувал и 2005г. е изменен. „ Тепърва ще се усетят проблемите, които основава този вид финансиране “, сподели още той.

По думите му партиите са на пазара, сигурността ни е на пазара и стартира наддаване.

Филип Попов изясни, че с признатите промени всички физически лица могат да финансират партиите, което крие риск за националната сигурност, интервенция от непознати страни и даже терористични организации. „ Най-големите негативи ще бъдат понесени от гражданското общество, тъй като то се лишава от свободата си и правото да избира и да бъде показано парламентарно. На политическия тезгях ще бъдат показани няколко партии, които може би ще пазят ползите на този, които ги финансира “, разяснява той.

По думите му една от задачите на измененията в Закона за бюджета е ликвидиране на опозицията, като посочи, че Българска социалистическа партия е единствената съпротива в страната. „ Целта е левицата да не успее да се оправи добре на идните локални избори.

ГЕРБ има 20 милиона по банкови сметки, а към 6 800 хиляди от дотацията са похарчили, с цел да си купят коли. Тези пари би трябвало да бъдат върнати в хазната, само че ръководещите отхвърлят да го създадат. Интересно е по какъв начин ГЕРБ направиха токова скъпа акция, без да взимат пари от дотацията си “, сподели Попов. Той изясни, че даването на офиси на партиите от общините безплатно се прави, с цел да се натовари локалната власт със отговорности, без да се обезпечи опцията им да изпълнят тези отговорности. Според него това е показателно за вътрешното несъгласие на закона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР