Това, което се случи е изцяло в стила на властта

...
Това, което се случи е изцяло в стила на властта
Коментари Харесай

Владо Руменов: Няма спор в обществото, че паметниците на културата трябва да се съхраняват

Това, което се случи е напълно в стила на властта - по време на един от най-големите празници да се начене едно безумно деяние. А това е една от немногото останали здания, въпреки и дребни, само че емблематични за епохата си. Това уточни в предаването ни " 12+4 " художникът Владо Руменов във връзка вчерашния опит с екскаватор да бъде разрушена двуетажната къща, в миналото благосъстоятелност на военачалник Рачо Петров и намираща се на ъгъла на ул. „ Георги Бенковски “ и бул. „ Княз Ал. Дондуков “ в столицата.

Това е един засукан проблем, защото от една страна тази постройка е частна благосъстоятелност, като към момента тя не е изяснена юридически и притежателят не може да бъде в цялостно притежание на този парцел. От друга страна - самата къща не е монумент на културата, а се води историческа постройка, което също е някаква форма на предварителна защита, а от трета страна е част от архитектурен комплекс, който е монумент на културата, изясни художникът, както и акцентира, че няма по какъв начин Столична община да не е знаела тези детайлности. 

Руменов не скри и приятната изненада за него, както и за всички ангажирани с проблема от акта на Министерството на културата -  да спре разрушаването " до изясняване на случая ".

Мисля, че няма спор в обществото, че тези неща, тези монументи на културата би трябвало да се запазят, добави художникът.

Подробности, както и каква беше 2017-а година за създателя, който стои зад ретроспективната галерия " Пътеката, взор обратно ", а също и цялото изявление с него - можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР