Това, което със сигурност не знаем по казуса с Мартин

...
Това, което със сигурност не знаем по казуса с Мартин
Коментари Харесай

Нели Куцкова: Усеща се, че върху Мартин Божанов – Нотариуса е имало чадър

Това, което сигурно не знаем по проблема с Мартин Божанов – Нотариуса, е кой го е умъртвил, както и какви са всичките му връзки. Аз, както и доста от сътрудниците, научихме за него от Антикорупционен фонд, а не от ежедневната си работа. Това сподели в ефира на Euronews PrimeTime някогашният ръководител на Съюза на съдиите в България Нели Куцкова.

Според нея обаче в действителност стряскащ е фактът, че такива хора имат доста съществени контакти в правосъдната система и изясни, че Божанов сигурно е употребявал тези контакти, с цел да прави измамническа активност.
Усеща се, че върху него е имало чадър. Неслучайно сътрудниците, които са били заплашвани и са се оплакали още през 2020 година, само че не беше формирано следствие против него, а даже сътрудника, на който Божанов му беше влезнал в правосъдната зала да го заплаши, беше разпитван по-късно дали е взел рушвет или не. Такива са били изказванията на „ Нотариуса “, само че самият „ Нотариус “ не беше разследван. Това води до извода, че този човек се е употребил с доста мощни подкрепи.
Прожекторите са ориентирани повече върху прокуратурата, там се разкриха повече контакти, само че аз съм уверена, че напълно не всички прокурори са взели участие в тези схеми. Те обаче в този момент наедно с всички се срамят и се усещат унизени “, сподели още арбитър Куцкова.

По думите ѝ институциите не са реагирали навреме при очевидни данни за нещо неправилно, което се случва в правосъдната система, а някогашният основен прокурор Иван Гешев се е подиграл на тогавашните разкрития на Антикорупционния фонд.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР