Това, което ни тревожи е хората, които губят живота си

...
Това, което ни тревожи е хората, които губят живота си
Коментари Харесай

Д-р Хасърджиев каза коя е причината за високата смъртност от COVID-19

Това, което ни тревожи е хората, които губят живота си.Най-тъжното е, че привикваме с тези цифри и те към този момент не ни тревожат. Това съобщи доктор Радостина Александрова в студиото на утринния блок на бТВ.

Според доктор Станимир Хасърджиев смъртността е извънредно висока: “Тя се дължи освен на ковид. Една от аргументите е, че не сме имунизирани като нация. Хубавото е, че този финален вариант не е толкоз нападателен. Вероятно броят на жертвите е по-голям и главната причина за това е неприятното положение на здравната ни система. Не виждаме някакви незабавни стъпки и ограничения обстановката да се подобрява”.

Като проблем и причина за нов пик дефинира ниското имунизационно покритие. По тематиката с ограниченията сподели, че те гасят пожара в този момент, само че не работят изцяло на обстановката.

“По света виждаме, че “Омикрон” се популяризира като пожар. Благодарение на коронавирус си направихме равносметка каква е здравната просвета на хората. За страдание, тя е доста ниска” съобщи Александрова. Според нея не може да се каже сигурно, че “Омикрон” е краят на пандемията.

Д-р Хасърджиев изрази рецензия към здравната система, че няма телефон, на който човек да се обади за консултация дали да отиде на доктор или да остане на домашно лекуване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР