Това, което направиха ДПС през последната седмица - с номинациите

...
Това, което направиха ДПС през последната седмица - с номинациите
Коментари Харесай

Осман Октай: Няма как да се върти публично името на Доган, без негово съгласие

" Това, което направиха Движение за права и свободи през последната седмица - с номинациите на Доган за народен представител, е квалифициран сюжет. Няма по какъв начин да се върти името му, без негово авансово единодушие ". Това сподели пред БНР политическият анализатор и един от създателите на Движение за права и свободи в коментар на обръщението на почетния ръководител на Движението за права и свободи към структурите на партията, в което той декларира, че " от позиция на Съдбата, няма потребност да се връща в политиката ".
Според него обръщението на Доган е имало за цел да си върнат гласовете, отнети от ДОСТ и ГЕРБ:
" Доган непосредствено споделя, че обединенията, които нападат него и Движение за права и свободи, са съперници на мюсюлманите в България. Затова им споделя да се сплотяват, тъй като са образец за цялата страна, че са готови да ръководят, а той не желае да им пречи със сатанизирания му облик ".
Моделът е на външния зложелател, акцентира Октай и посочи, че почетният ръководител приканва мюсюлманите да не се поддават както преди на други политически планове да ги залъгват.
По думите му в отхвърли от номинациите Доган е намерил мотив да направи този апел към евентуалните гласоподаватели на Движение за права и свободи.
 Доган: От позиция на Съдбата, няма потребност да се връщам в политиката Доган: От позиция на Съдбата, няма потребност да се връщам в политиката
От позиция на Съдбата, няма потребност „ А. Доган “ да се връща в политиката. Това се показва в послание на почетния председ...
" От политически модел за права и свободи Движение за права и свободи се трансформира в модел за кадруване в интерес на групировките ", разяснява още анализаторът и добави:
" Чрез Доган и неговия надзор, Движение за права и свободи стана патерица Българска социалистическа партия да прикрие всичките си закононарушения по времето на комунизма и да се гордее с тях и през днешния ден. Да не се учат и никой да не бъде осъден нито за тези закононарушения, нито за възродителния развой ".
Октай уточни, че " държавната машина и службите - полицейски и прокурорски, посредством групировките " обслужват модела на Доган и никаква опция на Движение за права и свободи, даже подкрепена от Ердоган, няма да е сполучлива, тъй като те управляват изборния резултат във всяка изборна секция:
" Във всяка секция в турските и помашките села в България квотите на другите партии, които им се поставят в секционните комисии, се подават от Движение за права и свободи. Това сме го потвърдили даже в правосъдно дело в Шумен ", съобщи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР