Това, което направи Министерството на образованието като подробно разписване на

...
Това, което направи Министерството на образованието като подробно разписване на
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Никой няма да иска да дойде в България, ако продължим да се държим като идиоти

 " Това, което направи Министерството на образованието като в детайли разписване на методите на работа при другите обстановки, е доста положително и в случай че се съблюдава, рискът се минимизира на допустими равнища " - това съобщи пред БНТ главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев във връзка присъственото разкриване на новата образователна година.

Той съобщи, че не е наложително да стигнем до пик на болестта, при който болничните кревати да са цялостни, защото въпреки и постепенно, броят на имунизираните се покачва, покачва се и броят на хората, срещнали се с вируса и построили имунитет.

" Мерките, които въпреки и да не се съблюдават на всички места, въпреки всичко оказват своето влияние. В учебно заведение не може да се сътвори изцяло изолирана среда, само че в случай че се минимизира рискът, няма да пламнат цели учебни заведения ", предвижда доцент Кунчев.

Главният държавен здравен контрольор разяснява, че ограниченията, признати за училищата, са леко смекчени.

" Решенията ги взимаме по този начин, че да реализираме оптимални загуби. Ние може да сме специалисти, само че живеем в тази страна и на никого не му се желае да я хвърлим в икономическа рецесия, от която излизането ще е доста мъчно, а също и да оставиш доста хора без прехранване ", означи той.

По мотив нуждата от имунизация за справяне с пандемията, доцент Кунчев акцентира, че данните сочат, че " едвам 6-7% от приетите в болница пациенти са имунизирани - доста постоянно не изцяло ваксинирани ".

По думите му ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е безусловно права - това е зараза на неимунизираните ".

Що се отнася до стопанската система, той бе безапелационен, че ако продължаваме да се държим като " идиотите на Европа ", ще ударим ужасно стопанската система и туризма. Кунчев предвижда, че следващата година никой няма да изиска да пристигна в България, в случай че темпът ни на имунизация е същият.

" Една зараза е изключителна обстановка и когато е ситуирана в политически нестабилна обстановка, даже единствено при едни избори, това пречи. Ние я разположихме при три избора и е естествено, че това има въздействие ", разяснява Кунчев и добави, че той е изрично за наложителна имунизация на избрани групи.

Главният държавен здравен контрольор съобщи още, че това няма да накърни ничии свободи, като се базира на мненията на висшите европейски съдилища, съгласно които щом живееш в общество, имаш права, само че и отговорности.

" Правото на здраве стои над правото на избор ", акцентира в умозаключение доцент Кунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР