Това, което наблюдавахме по време на живота на кралица Елизабет

...
Това, което наблюдавахме по време на живота на кралица Елизабет
Коментари Харесай

Британският посланик у нас: Монархията еволюира по времето на Елизабет II


„ Това, което наблюдавахме по време на живота на кралица Елизабет II, е сериозна смяна в ролята на монархията и в Обединеното кралство, и в света. Монархията еволюира през този интервал “.

Това сподели в предаването „ 120 минути “ английският дипломат у нас Роб Диксън. Първият му спомен е, когато е 3-годишен и е на раменете на татко си, а кралицата е на посещаване в Бирмингам.

„ Искахме да я забележим. Тя беше вездесъща и постоянно е участвала в живота на нашата страна. Всяка Коледа тя влизаше в къщите ни ", описа Диксън.

„ Тя се възкачва на трона на 25-годишна възраст. Първи министър-председател по време на нейното царуване е Уинстън Чърчил. Има несъмнено възприятие, че Елизабет II привнася хубост и една изящност в атмосферата “, сподели още посланикът.

По думите му кралица Елизабет II вкарва и един жанр в монархията. За първи път нейната коронация се предава по малкия екран и в действителност това е един знак на отварянето на кралското семейство.

" Този миг промени мисълта на хората в посока обединяване при започване на 50-те години ", добави Роб Диксън.

Според него ролята ѝ изисква доста твърдоглав труд и дълг към обществеността.

" От началото до края на нейното царуване то е пропито точно с това възприятие на дълг ", на мнение е посланикът на Англия у нас.

" Наричат я най-великият ни посланик. Тя привнася това възприятие на последователност, на надеждност, което хората асоциират с Обединеното кралство ", приключи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР