Това, което мен ме разтревожи във валутния закон, е, че

...
Това, което мен ме разтревожи във валутния закон, е, че
Коментари Харесай

Каримански: Министърът на финансите в момента прави каквото си иска

Това, което мен ме разтревожи във валутния закон, е, че още в член 1 в смяната на закона се отстранява преноса през граница на благородни метали и полезности. Тоест този транспорт в случай че се отстрани от там, то къде се урежда той? Това попита финансистът Любомил Каримански в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS, във връзка измененията във валутния закон.

„ Регламентът, който се цитира и върху който стъпват за измененията, касае единствено паричните средства. Той не се отнася по никакъв метод до благородните метали и полезности. Дали не се отваря една врата за транспорт на такива метали и полезности по този начин, както беше отворена сходна врата и в Турция ”, уточни той.

„ Това значи, че пръстени, гривни, брошки със скъпоценни камъни, които са на стойност стотици хиляди левове ще могат да се придвижват, даже без декларация по Митническия закон. Досега трябваше да се афишират по този начин както планува Закона ”, сподели финансистът.

„ Много се спекулира с член 251 от Наказателен кодекс, в който още веднъж се отстраняват благородните метали и полезностите, само че там има и други промени. Чух премиера да споделя, че вършат законодателство по верния метод – нищо сходно не се случва. Комисията по бюджет и финанси е отваряла Наказателен кодекс, с цел да го промени всъщност ” сподели Каримански.

„ Как по този начин Правна комисия няма мнение по тази глоба на член 251? Когато се трансформира Наказателен кодекс и се трансформира би трябвало да имаме минимум мнение на министъра на правораздаването, ние нямаме. Министърът на финансите сега прави каквото си желае. Пред него няма никакви граници. Той е всевластник на всичко, ” недоумява финансистът.

Относно думите на Николай Денков, че държавното управление няма да се поддаде на шантаж от страна на зърнопроизводителите, Каримански съобщи:

„ Мисля, че нито една от двете позиции в Народното събрание не са задълбочени върху казуса със зърното. Разбира се, не би трябвало да подценяваме, че създадохме едни колоси на зърнопроизводство. И това не би трябвало да го позволяваме. Но значимото е в случай че има някакво подозрение, че това зърно може да е инфектирано – има задоволително лаборатории, които да ревизират това ”.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР