Това, което г-жа Нинова предложи, е неосъществимо в рамките на

...
Това, което г-жа Нинова предложи, е неосъществимо в рамките на
Коментари Харесай

Георги Самандов: Към нас се е запътило енергийно цунами

Това, което госпожа Нинова предложи, е неосъществимо в границите на този парламент, защото виждаме диаметрално противоположности сред политическите партии, които сега са показани в сегашния парламент, счита някогашният зам.-министър на енергетиката.

Българска социалистическа партия ще предложи стратегия за утвърждение в Народното събрание. Ако тя не бъде призната, мандатът ще бъде върнат в петък. При утвърждение в Народно събрание, финансовият министър в оставка Асен Василев ще бъде препоръчан за министър председател.

" Отиваме на нови избори. Това, което госпожа Нинова предложи, е неосъществимо в границите на този парламент, защото виждаме диаметрално противоположности сред политическите партии, които сега са показани в сегашния парламент ". Така някогашният зам.-министър на енергетиката Георги Самандов разяснява политическата конюнктура в студиото на " Денят ON AIR ".

Той обърна внимание и на енергетиката, заложена в програмата на Българска социалистическа партия.

" Политика в енергетиката не се прави за 6 месеца, в случай, че към нас се е засилило енергийно цунами ", съобщи той пред Bulgaria ON AIR.

Самандов прикани всички български жители да гласоподават при бъдещи избори, тъй като изборна интензивност е прекомерно ниска и виждаме представителността ѝ в този парламент.

" Всяка една от партиите работи деструктивно, всяка една чертае червени линии, които след това стават доста гъвкави, други ги изострят и в последна сметка виждаме, че в границите на 2 години ние отиваме за следващ път на избори ", сподели още гостът.

Според него решението на енергийната рецесия е с доста работа и доста промени в бранша, с отчитане на мощните и слабите страни, които българската енергетика има и капацитета, който би трябвало да бъде развъртян.
" КЕВР е значима в обстановката да дефинира цената, по която публичният снабдител ще продава газа. Не определим ли такава цена, значи, че публичният снабдител най-вероятно няма да може да фактурира на своите клиенти ", изясни Самандов.

По думите му не е значимо какъв брой е запълнено хранилището в Чирен, а кой го цялостни, тъй като в тази ситуация не знаем " Булгаргаз " какви количества и на каква цена е нагнетило в газохранилището.

" Да не стане в един миг да сме на 90%, а притежателят на газа да е компания, която да няма интерес да го осъществя на българския пазар. Чирен е вместилище, което би следвало да балансира портфолиото, само че за главните количества не можем да разчитаме на него. Трябва да бъдат съответни снабдители ", твърди някогашният зам.-министър на енергетиката.

Самандов счита, че би трябвало оптимално бързо да преговаряме с допустимо максимален брой снабдители на газ от всички краища на света.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР