Това, което е важно за българската прокуратура, е да се

...
Това, което е важно за българската прокуратура, е да се
Коментари Харесай

Гешев: Очакваме институциите да не гледат своя частен, корпоративен и политически интерес

Това, което е значимо за българската прокуратура, е да се направи вероятното и невъзможното да има правдивост за българските жители. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев, откакто се срещна с родителите на прегазената Моника на пешеходна пътека в Братаница, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Повярвайте ми не желаете да знаете какво говорихме. Понеже някои хора се упражняват на тази тематика, ще имат тази опция, когато застанат пред тези хора и видят защо става въпрос. Трябва да се решат аргументите, с цел да няма още веднъж такива случаи. Българската прокуратура ще направи всичко допустимо, с цел да се предотвратят тези убийства, само че би трябвало да има разговор сред всички институции в страната, с цел да понижим престъпността, която залива цялото гражданско общество. Очакваме поддръжка от всички институции, да не гледат своя частен, корпоративен и политически интерес “, акцентира още Иван Гешев и добави, че някои политически обединения ги е боязън от разговор с прокуратурата, тъй като нямат причини.

“Аз като майка не получих от Апелативния съд в Пловдив претекстовете за условната присъда на килъра на щерка ми. Вече след започването на митингите получих само един лист, без никакви претекстове. Нямах право да схвана за какво килърът на щерка ми е получил такава присъда. Това съобщи Блага Калоферова, майката на убитото 8-годишно дете в село Братаница.

Майката на Моника изясни, че едвам преди четири дни е получила писмото от Апелативния съд в Пловдив. „ Благодарение на Иван, уредникът на митингите, аз разбрах какви са претекстовете за присъдата, каква е тази страна и кой реши, че нямам право да узная за какво килърът на щерка ми е получил тази присъда “, попита Блага Калоферова. Най-много случаи има на пешеходните пътеки, те нали са за нас, с цел да минаваме, по пътя не можем да минаваме, по тротоарите не можем да минаваме, по спирките ни блъскат, ние да не излизаме въобще от у дома тогава, непрестанно сме в боязън да излезем на открито “, разяснява още майката на починалото момиче и изясни, че в началото Окръжният съд в Пазарджик е постановил 4,8 години присъда на килъра Владимир Панайотов. „ Нито аз, нито прокуратурата тогава обжалвахме присъдата, макар че прокуратурата даде обещание “, разгласи още Блага Калоферова.

„ Едно малко дете, спазващо закона, беше убито на пешеходна пътека. Един палач е на независимост, едно семейство е почернено. Днес трябваше да честваме 9-ия рожден ден на Моника, а вместо това сутринта бяхме на гробищата и всеки ден сме там. На нас ни остава да живеем със фотоси, с рокли, със сълзи, със спомените за нашето момиче, а един палач стои на независимост, чакаме това да се промени и най-малко килърът да получи ефикасна присъда “. Това съобщи и Марин Калоферов, бащата на Мони.

Иван Спасов, уредникът на митингите против присъдата на служителя на реда Владимир Панайотов, изясни, че е изпратил писмо до всички управления в държавата- Министерство на вътрешните работи, президент, регионален шеф, министър- ръководител, само че само от основния прокурор е получил отговор. „ Единственият човек, който е съжалил, че не е могъл да участва на митингите в петък и ни предложения на среща през днешния ден е Иван Гешев. Исканията ни са за незабавни промени в Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс, тъй като с тези остарели закони за жалост убийците на пътя се измъкват “, разяснява Иван Спасов. Той изясни, че от Апелативния съд в Пловдив са показали като претекстове положителната характерност на Владимир Панайотов. „ Още на 20-ти октомври присъдата е протестирана от Апелативна прокуратура Пловдив, през днешния ден ние с майката внесохме тъжба до Върховен касационен съд, тъй че доста разчитаме държавното обвиняване, които за в този момент са единствените наши юристи, да създадат тъй че да има правдивост “, уточни още Иван Спасов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР