Това, което е очевидно, е, че ако се наруши работата

...
Това, което е очевидно, е, че ако се наруши работата
Коментари Харесай

Според Денков, ако се наруши работата на Лукойл, тя ще загуби себестойност

Това, което е явно, е, че в случай че се наруши работата на " Лукойл ", тя ще загуби себестойност. И в случай че някой желае да взе участие в този търг, може да бъде заинтригуван от това, съобщи министър-председателят Николай Денков на брифинг след присъединяване си в Годишните награди на БТПП, представен от Българска телеграфна агенция.   Денков разяснява тематиката за вероятно отдръпване на " Лукойл " от България, за което оповестиха по-рано през днешния ден от компанията.   Денков сподели, че казусът при вероятно излизане от българския пазар би бил ще има ли неруски нефт, с който бензиностанциите да могат да работят умерено. Ако се вдигнат цените на горивата, това ще бъде заради усложнение в доставките. Това е, което от самото начало се опитваме да избегнем, с цел да създадем равномерен преход.  
На въпрос това опасност или блъф е от страна на " Лукойл " Денков, сподели че не може да каже. Според него обаче има интерес от разнообразни страни. Денков е обезпокоен от това " да не се окаже, че част от дейностите тук са опити на някой да наруши работата на " Лукойл ", с цел да му понижи цената. Не мога да изключа такава опция, разяснява министър председателят.
Попитан от какви кръгове биха пристигнали дейности за понижаване на цената на " Лукойл " Денков сподели, че не може да знае и че би трябвало да се гледат дейностите на другите хора.По никакъв метод едно изявление на Асен Василев не може да провокира продажбата на " Лукойл ", няма такава връзка, съобщи Денков във връзка на изявление на финансовия министър Асен Василев пред Financial Times.  
Относно дерогацията Николай Денков съобщи, че от няколко месеца е ясно, че държавното управление прави всичко допустимо да бъде спокоен пазарът на горивата и надлежно да се редуцира дерогацията, доколкото е допустимо, без да се основат опасности. Добрев не го интересува опцията да има опасности, разяснява министър председателят изявлението на Делян Добрев по-рано през днешния ден. " Вчера гледах цените по бензиностанциите, те са по-ниски, в сравнение с преди един-два месеца ", уточни министър председателят. Според него, в случай че някой желае да си играе с рисковете, това е негово право, само че надлежно по-късно ще си носи отговорността.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР