Това, което дава съдържание, това което ни дава отговори на

...
Това, което дава съдържание, това което ни дава отговори на
Коментари Харесай

Надя Брайт: Нашата култура е това, което пребъдва и ще пребъде

Това, което дава наличие, това което ни дава отговори на въпросите кой съм аз и кои сме ние, това е нашата просвета. Това е нещото, което пребъдва и ще пребъде, и голяма част от нашата просвета се дължи точно на това, че ние имаме нашата книжовност и можем да творим, да се разбираме на нея. Мисля, че това е посланието на празника, тъй като визиите си, в случай че не можехме да прочетем да вземем за пример Записки по българските въстания, в случай че ги нямаш  тези трудове на Вазов, в случай че я нямаше поезията на Ботев и неговите фейлетони, ние по какъв начин щяхме да разберем какво прави едни хора от плът и кръв, като нас, какво ги прави и толкоз духовно ги възвисява, че те да станат национални герои. И ние сме щастливи, че можем да прочетем всичко това и можем да създадем нещо отсега нататък. В това аз виждам патриотизма.

Това съобщи в „ Пресечна точка “ по Нова Тв стендъп комедиантката Надя Брайт.

За мен това е извънредно ярък родолюбив празник, какъвто би трябвало да бъде, с цел да можем да се разбираме между тях и във времето и в историята, и в този момент да можем да вършим своите избори, тъй че предците ни да се гордеят с нас и да са съзидателни тези избори, да оставяме нещо напред и да не забравяме, че с помощта на нашата книжовност и на нашите преводачи, можем да се докоснем до всички култури в света. Да ставаме по-умни и по-добри, да се усещаме едни други, да се разбираме и да дадем нещо на културата на света, което да остане. Така че по тази причина вълнението ми е толкоз огромно и го усещам доста мощно, както и полезността на нашия народ и на нашата просвета. Може би би трябвало към този момент да си поема мирис, само че желая да употребявам това време, с цел да поздравя моята учителка по история от гимназията и да й кажа: Благодаря ви, госпожо Янакиева и цветущ празник, добави Брайт.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР