Това, което аз видях от първо лице, в комисия, беше

...
Това, което аз видях от първо лице, в комисия, беше
Коментари Харесай

Оставката на социалния министър - коментар на Ваня Григорова и Красимир Дачев

Това, което аз видях от първо лице, в комисия, беше безапелационният отвод да се усилят средствата за заплати на обществените служащи. Позицията на Бисер Петков беше безапелационна, че тези средства би трябвало да се отделят, защото обществените служащи са едни от най-бедните служащи в страната. Това разяснява в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Ваня Григорова от КТ " Подкрепа ".

Гост по тематиката беше и предприемачът Красимир Дачев.

Според Дачев работодателите от дълго време са желали оставката на Бисер Петков. По думите му в бранша има насъбрани хиляди проблеми.
Красимир Дачев: Става въпрос за разход на милиарди, които се разходват нерационално, неефективно.
Ваня Григорова разяснява, че Дачев е надалеч от диалозите в Националния съвет за тристранно съдействие, и че работодателите не желаят оставката на Бисер Петков.
Ваня Григорова: Имаше представители на работодателски организации, няколко, които обиколиха студиата, с цел да обяснят какъв брой добър специалист е той и какъв брой добър разговор водим с него. Категорично няма разхищаване на милиарди в обществената сфера.  Гласуват предлагането Деница Сачева да оглави общественото министерство Гласуват предлагането Деница Сачева да оглави общественото министерство
Оставката на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков и гласуването на предлагането поста да заеме Деница Сачева, влиза като изключителна...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР