Това каза в тържественото си слово председателят на Народното събрание

...
Това каза в тържественото си слово председателят на Народното събрание
Коментари Харесай

Росен Желязков от Панагюрище: Опитваме да бутаме камъка като Сизиф, но не изкачваме върха на епопеята

Това сподели в тържественото си слово ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, който довечера взе участие в националния протест - заря в Панагюрище във връзка 147 година от Априлската епопея и одобри почетния строй на ротите от Четвърти артилерийски полк от Асеновградския гарнизон, осведоми Българска телеграфна агенция.

" И през днешния ден ние се опитваме да изкачим този връх - върха на епопеята. Опитваме се като Сизиф да бутаме камъка на националното си влечение и все не съумяваме да стигнем до върха ", сподели още Желязков.

По думите му не съумяваме, тъй като не можем да се вгледаме в себе си и да забележим това, което в забързания съвременен свят ни кара да не виждаме повече от сегашното и да не мечтаем за бъдещето по този начин, както са мечтаели героите от кървавата пролет, които са тръгнали и са въстанали, не с цел да бъдат герои, а да осъществят фантазиите си за свободна и съвременна България.

" Ние мъчно надмогваме егоизма на сегашното, мъчно съумяваме да разбираем даже на себе си за какво вместо да построяваме, ние пилеем - време, запаси и очаквания. Защо не можем да бъдем единни в тези сложни времена, които изискват решения. Ние изискуем тези отговори на себе си и на нашите герои, които са маякът, който сочи пътя в тъмнината, от която би трябвало да излезем - мъчно, само че заедно ", добави още ръководителят на Народното събрание.

Снимка: БТА

" И през днешния ден, когато почитаме паметта на тези герои, които безкористно отидоха по пътя на Голгота да принесат своя живот в името на родината, свободата и бъдещата почтена страна, ние изискуем респект към това възприятие, което ги е водило - любовта към Отечество, любовта към околните и любовта към фантазиите ", уточни още Росен Желязков.

Официални посетители на националния митинг-заря в Панагюрище бяха регионалният шеф на Пазарджик Трендафил Величков, народни представители, Пловдивският митрополит Николай, високопоставени военнослужещи и кметове на общини.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР