Това каза на брифинг в Народното събрание председателят на ДПС

...
Това каза на брифинг в Народното събрание председателят на ДПС
Коментари Харесай

20 По Рихтер В Държавата! Току-Що Дпс Хвърлиха Тоталната Бомба! Незабавна Оставка На Правителството, Ако Веднага Не

Това сподели на брифинг в Народното събрание ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, представен от Агенция " Фокус ".

„ В България националистите вземат участие във властта без да има потребност от тях. ГЕРБ ги включиха във властта, само че освен, че ги включиха - те настойчиво се пробват да ги легитимират, а от време на време даже да им подражават. Вчера техен депутат се опита да ни внушава от трибуната на Народното събрание, че може да препоръчаме техния модел и на Европа “, сподели Карадайъ. Това стана по време на гласуването на оставката на Антон Тодоров, посочи ръководителят на Движение за права и свободи.

„ Самото решение за тази оставка беше вярно, тъй като сътрудника прекрачи границите. Заплаши медии, публицисти, само че с изключение на него даже в същите студия, в същия ден, а и по-късно, Валери Симеонов направи същото “, сподели Карадайъ.

Той разясни, че когато Валери Симеонов употребява пресцентъра на държавното управление, той към този момент не е единствено физическо лице, а съставлява властта.

„ Власт, която заплашва и слага ултиматуми на медии и освен на медии. А Красимир Велчев? “, попита Карадайъ и уточни, че е неприемливо ръководител на комисия да употребява езика на омразата.

Карадайъ съобщи, че демокрацията в България би трябвало да бъде предпазена.

„ Докато ръководители на комисии и вицепремиер употребяват езика на омразата и ксенфобиията и самите те са настоящите лица на омразата, ние продължаваме да се отдалечаваме от нормалността “, разясни той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР