Това е война. Така че знаем, че ще има щети

...
Това е война. Така че знаем, че ще има щети
Коментари Харесай

САЩ за контраофанзивата: Жестока борба, ще отнеме значително време и ще е на висока цена

" Това е война. Така че знаем, че ще има вреди и от двете страни ", акцентира той пона брифинг за медиите в края на срещата на членовете на контактната група за Украйна. Резников и украинските военни командири осведомиха страните от Алианса и техните сътрудници за обстановката на място и изложиха своите военни условия.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че неговите сили отблъскват настъплението и че украинските загуби са " пагубни " . Москва обави, че е превзела немските танкове " Леопард " и американските машини " Брадли ", доставени на украинските сили.

" Мисля, че руснаците ни демонстрираха същите тези пет транспортни средства към хиляда пъти от 10 разнообразни ъгъла ", подигра се Лойд Остин. " Украинците към момента имат огромни бойни благоприятни условия, огромна бойна мощност ", сподели той, като акцентира на способността на украинците да " възвръщат и ремонтират развалената техника ".

" Войната е непредсказуема и ние ще продължим да предоставяме на Украйна това, от което тя се нуждае, с цел да успее ", увери той.

" Офанзивата е в начален етап. Сраженията са доста яростни и евентуално ще лишават доста време ", предизвести военачалник Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати.

" Нуждаем се от бронирани машини, противотанкови оръжия и муниции, с цел да защитим територията си и да помогнем на руснаците да намерят пътя към дома ", акцентира в Туитър украинският министър.

Съединени американски щати оповестиха, че ще доставят съоръжение, бронирани машини и муниции на стойност 325 млн. $. Германия, Обединеното кралство, Полша, Канада, Дания, Нидерландия, Норвегия и Италия също оповестиха присъединяване.

Резников приветства тези задължения и " значимата вест " за " обединението на птиците ", образувана от Дания и Нидерландия, за образование на украински водачи на американски изтребители Ф-16, написа Българска телеграфна агенция.

Обучението би трябвало да стартира това лято, само че " това ще отнеме време " , настоя Лойд Остин.

" Преждевременно е да се афишират дати за доставка на самолети ", съобщи военачалник Мили.

" Украйна реализира постоянен прогрес в своята контраатака против съветските сили, само че цената евентуално ще бъде висока, защото това е сложна и кървава борба ", съобщи американски военачалник, съобщи Ройтерс.

" Украйна е почнала офанзивата си и напредва устойчиво. Това е доста сложна борба. Това е доста жестока битка и евентуално ще отнеме доста време и ще е на висока цена ", съобщи армейски военачалник Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили, на конференция в основната квартира на НАТО в Брюксел.

Мили похвали командването, уменията и морала на украинските сили и ги опълчи с тези на Русия, като съобщи: " Тяхното [руското] командване не е безусловно в съгласие, моралът на войските им не е висок, и те се намират на отбранителни позиции като доста от тях даже не знаят за какво са там. "

Чеченски бойци са ситуирани на границата с Украйна, съобщи Кадиров

Чеченски бойци са били ситуирани в граничещата с Украйна съветска Белгородска област, за да предотвратят набези от " украински диверсионни групи ", съобщи чеченският водач Рамзан Кадиров, представен от Ройтерс.

През последния месец в Белгородска област бяха осъществени поредност от нахлувания през границата от страна на проукраински съветски партизански групи, които декларират, че са съперници на президента Владимир Путин.

Кадиров, съдружник на Путин, който управлява съветската Чеченска република, съобщи, че бойци от батальона " Запад-Ахмат " са били ситуирани край граничното село Нехотеевка и контролно-пропускателен пункт в региона на Грайворон. През май там беше осъществено нахлуване през границата.

" Жителите на териториите, прилежащи към границата с Украйна, могат да си отдъхнат. Всеки, който протяга ръка на нашите граници, ще получи мълниеносен отговор ", съобщи Кадиров в Телеграм.

Украйна отхвърля да е забъркана в осъществяваните през границата набези, като ги афишира за директно разследване от нахлуването на Русия през февруари 2022 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР