„Това е възможно най-прозрачната процедура”. Това заяви в предаването „Здравей,

...
„Това е възможно най-прозрачната процедура”. Това заяви в предаването „Здравей,
Коментари Харесай

Цветанов за избора на боен самолет: Възможно най-прозрачната процедура


„ Това е допустимо най-прозрачната процедура”. Това съобщи в предаването „ Здравей, България” по Нова тв водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по отношение на избора на самолети за бойната ни авиация.

„ Има работна група, има отчет, има решение на Министерския съвет, ще има спор в Народното събрание, с което ще може да се даде мандат на държавното управление, с цел да направи по този начин, че цената, която е препоръчана сега, да бъде понижена. Имаме едно решение за избор на аероплан. Парламентът ще даде мандат, с цел да може държавното управление да мине през процедурата”, съобщи още Цветанов.

„ Всяко решение за капиталов разход, на която и да е страна в Европейски Съюз или членка на НАТО, постоянно най-после е политическо решение”, съобщи още Цветанов.

„ Имаме аероплан, който се предлага, само че той има цялата настройка и цялото снаряжение, тъй че да помогне за въоръжението на нашата страна. В 10 страни е на въоръжение Ф-16 и единствено в две – Грипен”, разяснява още Цветанов.

„ Ако отидем в посока на Грипен нали знаете, че би трябвало да има трета страна, от която да закупим съответното снаряжение. Никой не приказва сега дали парите би трябвало да са повече или по-малко, а приказваме за техническото снаряжение”, посочи той.

Цветанов отхвърли да има външнополитически напън.

„ В момента има конфликт на прозрачността на решението, което взема Кабинетът, и едно решение, което бе взето на мрачно от държавното управление, назначено от Румен Радев. Защо президентът и назначеното от него държавно управление дадоха толкоз мощен приоритет на това решение? Това беше длъжностен кабинет” разяснява още Цветанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР