Това е въпрос, който много дами си задават, особено след

...
Това е въпрос, който много дами си задават, особено след
Коментари Харесай

Защо жените харесват лоши мъже

Това е въпрос, който доста дами си задават, изключително след мъчителна разлъка.

Началото на тази наклонност се следи още в юношеството, в случай че се замислите, неприятните момчета в учебно заведение са най-предпочитани от девойките (въпреки ярките им егоистични и нарцистични черти), тъй като са най-успешни, изявени водачи. Резултати от проучване на психолози от Университета в Дърам с присъединяване на 128 студентки, демонстрират, че дамите избират неприятните мъже поради увереността, която излъчват.

Всичко това има своето психическо пояснение

От психическа позиция можем да разбираем за какво харесваме неприятните мъже. Подсъзнателните инстинкти на дамите търсят протекция. Това е повода те постоянно да се усещат привлечени от мощни мъже – внушителни, егоистични, рисковани, уверени, с умеене за водачество. „ Лошите момчета “ имат всички качества, които търси женският инстинкт – качества, които оформят визията за покровителя, който би се справил с всички житейски закани.

Желанието да бъдат предпазени е естествено за всяка жена, даже и без да го осъзнава. Желанието да " опитомят звяра " и да задействат положителните промени в живота на „ неприятните момчета “, е също естествено за дамите и примамливо предизвикателство.

Изследователят Питър Джонсън открива някои сходства при дамите, натрупали неприятен опит в любовта, като някои от тях са въпросите, които си задават: „ Какво ми е? Аз ли съм мазохист? Защо стартирам връзки, в които знам, че ще бъда наранена”. Тези въпроси доста постоянно имат своя напълно елементарен и логически отговор – вместо да се вслушат в разсъдъка, те следват инстинктите си, когато става дума за сантиментални взаимоотношения. Разбира се, от време на време не е толкоз просто. Липсата на самочувствие също може да накара някой да бъде притеглен от сътрудник, който не се отнася добре с него, тъй като е уверен, че тъкмо това заслужава.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР