Това е въпрос, който дори и най-смелите имат проблем с

...
Това е въпрос, който дори и най-смелите имат проблем с
Коментари Харесай

Защо гениталиите и зърната са с по-тъмен цвят спрямо нашата кожа?

Това е въпрос, който даже и най-смелите имат проблем с изписването му в Yahoo! Answers. И въпреки всичко – има ли съответна причина, заради която гениталиите ни, да вземем за пример пенисът, както и зърната, са с по-тъмен цвят от останалата част на нашата кожа?

Д-р Камерън Роксар и доктор Линзи Бордон – кожни лекари от Ню Йорк – дават отговор.

Оказва се, че всичко е обвързвано с нашите секс хормони. Нивото на хормоните в тялото, като да вземем за пример тестостеронът и естрогенът, контролира активността на меланоцитите. Последните съставляват кафези в нашата кожа и коса, които отделят меланин – протеинов пигмент, виновен за цвета на кожата. Производството на меланоцитите понижава, когато достигнем пубертет – надлежно тези тъмни региони се появяват главно с възрастта.

„ Хормоните контролират метода, по който меланоцитите създават своя пигмент – споделя доктор Роксар. - Тези кафези могат да имат резултат върху метода, по който кожата в този регион се оцветява. Затова той нормално е по-тъмен. “

„ Когато девойките са млади, зърната са светли – прибавя доктор Бордон. – С възрастта хормоните оказват своя резултат и зърната потъмняват. “

Същото е и при момчетата.

Това е и повода, заради която толкоз доста деца имат светла коса, само че когато пораснат, тя потъмнява.

Дори външни обстоятелства, като триенето, могат да обиден пигментацията след пубертета

Тогава кожата се сгъстява, с цел да се защищити. Съответно потъмняването на гениталиите се следи и при мъже, които носят тесни облекла, бръснат се в този регион или имат сърбеж или зараза, което е довело до по-сериозно чешене.

Потъмняването се среща доста постоянно при спортистите, защото техните гениталии са изложени на непрекъснато търкане от тичането или скачането.

Кожата на доста мъже към скротума или от вътрешната част на краката ще е по-тъмна, в случай че са по-активни, споделят ескерптите.

Според доктор Бордон макар че тъмните секс органи са естествена характерност, смяната в цвета може да значи и здравословни проблеми. Например диабет. „ Кожата ви потъмнява в избрани региони, когато равнището на захарите е доста високо. Тогава развивате диабет “, добавя тя. Разбира се, най-вероятно няма защо да се притеснявате. Но в случай че не сте сигурни, най-добре се консултирайте с доктор.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР