Това е важен сигнал за българското общество и нашите партньори,

...
Това е важен сигнал за българското общество и нашите партньори,
Коментари Харесай

Министерството на финансите с решаваща стъпка за еврото

„ Това е значим сигнал за българското общество и нашите сътрудници, че европейските институции поддържат пътя на България към пълноценната ѝ интеграция. Правителството ще продължи да работи интензивно за подготовката на страната ни за присъединението към еврозоната “, съобщи министър Петкова.

 

Документът планува съгласуване на напъните на българските и европейските управляващи за повишение на публичната осведоменост за действието на Икономическия и паричен съюз, както и да се подкрепи плавната промяна на лв. с евро. Споразумението се основава на обновената през февруари 2024 година Комуникационна тактика за информация и гласност на присъединението на страната към еврозоната, която цели да запознае жителите и бизнеса с всички на практика аспекти на въвеждането на единната европейска валута като публично разплащателно средство у нас посредством даването на точна, налична и навременна информация.

 

С подписването на Споразумението за партньорство Европейската комисия се съгласява да поддържа поредност от информационни действия, които да бъдат изпълнени в границите на плануваната от българските институции огромна национална осведомителна акция, като да вземем за пример изследвания на публичното мнение, разработване на рекламни материали и изявления, осъществяване на конференции и семинари, изложения, медийни акции и други, като задачата е да се обезпечи синхрон с посланията, които държавите-членки на еврозоната са приели като потребни за страни, чието присъединение следва.

 

Партньорството сред България и Европейската комисия за ефикасна информационна акция за въвеждането на еврото у нас влиза в действие от датата на подписването на документа и автоматизирано ще престане да е в действие 12 месеца след датата на въвеждане на еврото в България, в случай че двете страни не се спогодят за продължение на периода. Подобни съглашения са подписвани и с другите страни в границите на подготовката им за присъединение към еврозоната.
не са се случили, в ОДМВР - Хасково
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР