Това е труден въпрос, защото културното богатство на всяка държава

...
Това е труден въпрос, защото културното богатство на всяка държава
Коментари Харесай

Културно богатство: Коя държава в света има най-голямо разнообразие

Това е сложен въпрос, тъй като културното благосъстояние на всяка страна е неповторимо и има доста разнообразни аспекти. Някои страни имат дълга и богата история, като да вземем за пример Китай, Индия и Египет, които са оставили голям брой културни наследства. Други страни, като Съединени американски щати, Австралия и Канада, имат доста разнообразна просвета заради огромното си мултикултурно население и също по този начин имат мощно въздействие върху световната просвета. Европа, също по този начин, е известна с благосъстоянието на своята просвета, което е резултат от нейната дълга история, като Рим, Гърция, Франция и Италия са единствено някои от страните, които са оставили голям след в международната просвета.

Следователно, мъчно е да се дефинира коя страна в света има най-разнообразна и вълнуваща просвета, защото това е субективно мнение и зависи от доста фактори.

Културното благосъстояние на дадена страна може да включва архитектурни монументи, хранителни обичаи, изкуство, музика, танци, вяра, литература, просвета, спорт и доста други. За да определим коя страна има най-богата просвета, можем да се обърнем към разнообразни рейтинги и ранглисти, които вземат под внимание голям брой критерии.

Например, в класацията на ЮНЕСКО за международното културно завещание, Италия заема първо място с общо 55 обекта, следвана от Китай с 53 и Испания с 47. Това може да покаже какъв брой дълбока и богата е културната завещание на дадена страна.

От друга страна, в случай че гледаме броя на премиите " Оскар " за филми, създадени в дадена страна, Съединени американски щати е с доста награди, което може да покаже какъв брой значима роля играе тази страна в световната просвета.

В последна сметка, културното благосъстояние е доста по-сложно разбиране, което включва голям брой аспекти и не може да бъде несъмнено с една ранглиста или рейтинг. Културното благосъстояние на всяка страна е неповторимо и по тази причина е отлично да го откриваме и изследваме.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР