Това е трета поредна операция на Анкара в Северна Сирия.

...
Това е трета поредна операция на Анкара в Северна Сирия.
Коментари Харесай

Анализатор: Има три версии за турската операция в Северна Сирия

Това е трета поредна интервенция на Анкара в Северна Сирия. Те смятат, че би трябвало да бъде "обезопасена " тази граница. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия интернационалният анализатор Мартин Табаков. По думите му има три сюжета за интервенцията на турската войска.

Впоследствие в тези погранични региони Ердоган желае да засели сирийските бежанци от Турция, с цел да не бъде районът преобладаван от кюрдите.

Третата акция се реализира посредством и на "зелената светлина " от страна на Съединените щати. Американските военнослужещи оставиха отворено въздушното пространство над Северна Сирия и се изтеглиха от пограничните региони, разяснява Табаков.

Той добави, че връзките на Съединени американски щати с кюрдите са компрометирани, защото точно кюрдите са съществена мощ в битката с "Ислямска страна ". Русия може да се очертае като един от посредниците сред кюрдите и Турция в Северна Сирия. Москва към този момент играе такава роля сред Израел и Иран в Южна Сирия, сподели още Мартин Табаков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР