Това е стандартна провокация с ниско качество и опит за

...
Това е стандартна провокация с ниско качество и опит за
Коментари Харесай

Наш професор съсипа македонците заради клуба в Благоевград

Това е общоприета провокация с ниско качество и опит за възкресение на македонизма в най-бруталната му форма. Така българският историк проф. Пламен Павлов дефинира решението така наречен Македонски културен клуб да бъде назван с името на поета Никола Вапцаров, съобщи БНР.

" Съзнателно се избира името на Никола Вапцаров, който е български стихотворец, писал на български език, човек с българско съзнание. Разбира се, македонстващ в чисто комунистически проект, доколкото тогава това е наложено от Коминтерна. Така че неслучайно е търсена тази провокация, тя несъмнено, е огледална реакция на това, че българските клубове в Битоля и Охрид бяха наречени надлежно Иван Михайлов и Борис III, само че това търсене на сходно опълчване, то е не по-малко неуместно, защото за нашите сънародници в Република Северна Македония, изключително за техните предшественици, Борис ІІІ е царят обединител ", изясни Павлов.
-->
Според него е било неточност да се отдели толкоз внимание на сходна самодейност.

" Нашето внимание би трябвало да бъде ориентирано към отношението към хората, които въпреки всичко, имат смелостта да бъдат българи в РСМ, където те не престават да бъдат подлагани на дискриминационен режим. И съм сигурен, че когато се открие този клуб, кръстен кой знае за какво на името на Никола Вапцаров, с оглед разбиранията на тези хора, може би по-добре беше да го кръстят Маршал Тито, а не Никола Вапцаров. Аз мисля, че те са доста по-близо в идейното...или може би, Владимир Путин. В общи линии това е част от тази провокационна политика за делене и за вътрешна ерозия на обществата в България и Северна Македония ", сподели професорът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР