Това е служебни място, преместете се отзад в автобуса, с

...
Това е служебни място, преместете се отзад в автобуса, с
Коментари Харесай

Трагикомедия в Плодвив: Кондуктор нарежда на бременна жена да се премести от служебното му място

" Това е служебни място, преместете се откъм гърба в рейса ", с тези думи е посрещната пловдивчанка от кондуктора на рейс №44. Причината за " благия привет " е, че дамата имала " неблагоразумието " да седне на единична седалка в предната част на рейса, от страна на вратите. 
Прочетете още
Всъщност окупирани в рейса са всички три първи седалки и от двете страни на автобуса - две зад водача, на които просто е невероятно пасажер да седне, защото върху тях има редица движимости - от цигари до маршрутни книги, и една единична, която не е била барикадирана с движимости. 

" Отговорих му, че няма да мръдна от мястото си и че е неуместно да пази три седалки и да кара бременна жена да се мести в задната част на рейса, където имаше няколко свободни места, обърнати в противоположна посока на придвижването. Той на собствен ред стартира да реди по какъв начин тогава съм му дължала още пари, с изключение на таксата за билетчето ", споделя възмутената пловдивчанка. 

Тя го попитала още за какво и кой споделя, че предните места в рейса са " служебни ", както и отбелязала, че даже предната врата на рейса не се отваря от водача, а се употребява единствено задната за вход и излаз на пасажерите.

" Стана му очевидно неловко от въпросите ми. Смънка, че вратата била развалена, а отговор за " служебните " места на получих ", споделя дамата. 

Още повече, че другите две места, тъкмо зад водача, които очевидно също са броени за " служебни ", защото са безусловно неизползваеми от пасажерите, са маркирани с инвалиден стикер. 

" Използват и места, над които има подложен инвалиден стикер, за склад за персоналните си движимости ", възмущава се пловдивчанката. 

Кондукторът обаче не спрял до там. Няма и две спирки по-късно той още веднъж отишъл до дамата и я попитал по кое време счита да напуща рейса. 

" Не стига, че не отварят предната врата с опрощение, към което съм силно скиптична, не стига, че ме гони от " служебното " му място и нелегално завладява още две седалки, ами и получавам сходно отношение - на коя спирка съм щяла да слизам. Бях общителна да му дам сведения къде ще слизам, помолих той от своя страна да ми отговори за какво му е нужна тази информация, вместо това се изнесе в другия завършек на рейса и не получих никакво пояснение за неуместната обстановка ", уточни с мъка дамата. 

Тя разясни, че точно заради такова отношение и дерибействане в градския превоз, той не е естествена опция за транспортиране.

„ Стремим се към екологичност. Във всички европейски страни се предизвиква потреблението на градски линии, жп превоз, метро, споделен превоз, а при нас те гледат като зложелател, който окупира твоя изконна територия “, добавя тя.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР