Това е провокация към ЕЦБ. Чисто дипломатически е малко груб

...
Това е провокация към ЕЦБ. Чисто дипломатически е малко груб
Коментари Харесай

Хампарцумян посече идеята на Асен Василев за използването на еврото паралелно с лева: Това е хаос!

Това е провокация към ЕЦБ. Чисто дипломатически е малко недодялан ход. Оттам стартират проблемите с послание на две валути в системата на една. Ще се сътвори в допълнение разстройване. 

Приемането на еврото зависи от Европейския съюз. Цените ще бъдат показани в едната и в другата валута. Въпросът е, че преходният интервал ще бъде доста късно ".

 

Това съобщи в ефира на bTV финансистът Левон Хампарцумян във връзка Финансовият министър Асен Василев стартира идеята еврото да бъде въведено от идната година и да се употребява редом с лв. преди формалното въвеждане на валутата.

 

" Това е концепция, която би звучала добре, в случай че някой прави докторат - предизвика се системата, пазят се тези и така нататък В живия живот това е безпорядък, Европейски Съюз към този момент реагира отрицателно ", разясни банкерът.

 

" Превалутирането ще бъде поето напълно от страната. Има някогашни европейски колонии, които не престават да са членове на Европейски Съюз. Това са два самолета пари на година. В България казусът не е подобен. Икономиката е огромна и задоволително диверсифицирана, би трябвало да си напише домашното и час по скоро да приема еврото.

 

По думите на някогашен ръководител на КЗП Димитър Маргаритов през последната година нищо не се прави по проекта за приемане на еврото, оповестен на уеб страницата на Министерството на финансите.

 

„ Сега се спуска една екстравагантна концепция, с която рискуваме да се сложи под подозрение доверието на хората. А и в последна сметка присъединението на България към еврозоната зависи от Съвета на Европейския съюз. Без негово решение, няма по какъв начин да стане “, счита някогашният началник на КЗП.

 

Христина Христова пък подсети, че страната ни има проблеми с критериите за присъединение към еврозоната. Според нея при подготвеност и общоприетоо въвеждане на еврото, не би трябвало да има усложнения за хората, с изключение на опитите за далавера на пазара. Бившият обществен министър даде пример с Хърватия.

 

Според Хампарцумян дефицитът от 3% е вероятен, зависи по какъв начин управляваш процеса в стопанската система. " Ние не можем да надскочим себе си. Политиците четат сондажите на публичното мнение и споделят „ по-добре да си мълча за еврото, че другия път няма да ме изберат. ”, разяснява още той.

По думите му обществените заплащания би трябвало да вървят по метода, по който са избрани и да компенсират инфлационния развой.

 

" В последните 20 години в България има неравноправие в заплатите. Трябва да обърнем внимание на две неща: Парите за инвалидите и пенсионерите се връщат в бюджета. От друга страна би трябвало да се стремим да създадем стопанската система ни по-ефективна, с цел да се възстановяват тези пари ", сподели още той.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР