"Това е противозаконно и нечовешко отношение", коментира в ефира на

...
"Това е противозаконно и нечовешко отношение", коментира в ефира на
Коментари Харесай

Иванчева е окована за болничното легло


"Това е незаконно и нечовешко отношение ", разяснява в ефира на Би Ти Ви юристът на хванатата с рушвет кметица на "Младост " Десислава Иванчева - Марин Марковски. Поводът е довеждането й в болничното заведение с белезници и вериги на краката. Той посочи, че от стрес тя е получила пародонтоза и зъбите й са почнали да падат.

"Това е мъчение, нечовешко, нечовешко отношение. Законът разрешава да се употребяват белезници. Но тук приказваме за едно закононарушение - това не е човек, който е направил обир или ликвидиране. Тя е разследвана за рушвет, закононарушение от вида на "белите якички ". В момента тя е прикована, вързана за болничното си легло, което е по-голямо мъчение и от белезниците ", сподели някогашният зам.-министър правораздаването Димитър Бонгалов.

Приковаването към леглото е всеобщо мъчение. "Дори вътре в ареста арестантите ги извеждат с белезници. В тоалетната се влиза с белезници на краката и при отворена врата под контрола на надзирателя. Не бива да участва надзорник, в случай че лекарят не съобщи, че го е боязън. Но тук се нарушава законът ", разясни Бонгалов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР