Това е последният му ден начело на Кубинската комунистическа партия:

...
Това е последният му ден начело на Кубинската комунистическа партия:
Коментари Харесай

Раул Кастро си отива, но политическият курс в Куба остава

Това е последният му ден отпред на Кубинската комунистическа партия: през днешния ден Раул Кастро отстъпва пред ново потомство - исторически миг след шест десетилетия ръководство на братята Кастро, който обаче с нищо не трансформира политическия курс.

" Със удовлетворение съзнавам, че предаваме управлението на страната на група готови управленци, които пазят правилата на Революцията и социализма ", сподели той в петък при откриването на конгреса на партията в Хавана, показан като " конгрес на приемствеността ".

Очаква се 60-годишният президент Мигел Диас-Канел да го размени като първи секретар на единствената партия - най-важния пост в Куба, която е една от последните пет комунистически страни в света наред с Китай, Виетнам, Лаос и Северна Корея.

Предаването на щафетата настава в сериозен миг за острова, който е потънал в най-тежката си икономическа рецесия от 30 години под натиска на пандемията от новия ковид и на усилването на настоящото от 1962 година американско ембарго.

За голямото болшинство на популацията от 11,2 милиона души смяната е мощен знак, тъй като постоянно са имали за водач човек с семейството Кастро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР