Това е поредната симулация на дейност и ПР акция на

...
Това е поредната симулация на дейност и ПР акция на
Коментари Харесай

ВМРО: Трябва политика за трайно заселване на българите от Украйна, а не удължаване на срока за бежански статут

Това е следващата симулация на активност и ПР акция на Министерски съвет на гърба на страдащите наши събратя

Българите от Украйна, които идват у нас, не са бежанци – те идват в своята прародина. Те идват вкъщи. Правителството би трябвало да постави старания и да приложи ограничения не просто като към бежанци или като към хора, които се нуждаят от специфична интернационална протекция.

Позицията на Вътрешна македонска революционна организация идва в отговор на публикуваната информация от държавния пресцентър, че държавното управление реши да удължи до 15 април опцията хората с непознато поданство или без поданство, напуснали Украйни и влезнали и останали на територията на България, да получават краткотрайна протекция.

Нужни са координирани дейности за трайното заселване на тези хора в България, изключително вземайки под внимание данните от последното броене на популацията от 2021 година Според него българите в актуалното българско териториално землище са се стопили с 10% за 10 години до 6 520 314 души.

В същото време работодателите приказват от години за застрашително възходящия недостиг на квалифицирана работна ръка в доста сфери. Тези фактори в композиция със засилващия се районен дисбаланс и от ден на ден обезлюдяващи се дребни и междинни по величина обитаеми места са все предпоставки за превръщане на фокуса от бежанската рецесия към вероятността за трайното заселване на българите от Украйна на територията на България.

Всичко останало е следващата симулация на активност и следващия политически ПР на гърба на страдащите наши сънародници и събратя православни християни.

Ние от Вътрешна македонска революционна организация от години приказваме за нужната държавна политика във връзка с българите в Украйна. В актуалната обстановка считаме, че огромен резултат върху демографското развиване на страната би имало и заселването на хора с украински генезис. Затова предлагаме следните ограничения.

1. Законодателни промени и неотложно приемане на карта „ Българин “, годна за жители на Украйна от български етнически генезис.

2. Национална стратегия за обезпечаване на трайна претовареност.

3. Ангажиране на държавните и общинските предприятия с обезпечаване на претовареност.

4. Класифициране на всички идващи в България – учебен и обществен статус.

5. Създаване на указател с нужните на районите и общините специалисти и експерти.

6. Легализация на всички документи – дипломи, квалификации, трудови книжки и други и приравняването им към българското законодателство.

7. Разселване в обезлюдените региони – Северозападна България, Странджа-Сакар и други

8. Оземляването и акомодацията на идващите от Украйна.

9. Осигуряване на благоприятни условия за акомодация на децата в детски градини, междинни и висши образователни заведения.

10. Ускорено издаване на статут за непрекъснато престояване в България за жители от Украйна, които не са от български етнически генезис.

11. Безплатни езикови курсове по български език и преквалификация на всички искащи да работят в нужните на българския бизнес специалности.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР