Това е първият път, когато се знае, че Украйна прихваща

...
Това е първият път, когато се знае, че Украйна прихваща
Коментари Харесай

Украйна е свалила руска ракета Кинжал с помощта на системите “Пейтриът”

Това е първият път, когато се знае, че Украйна прихваща едно от най-сложните оръжия на Москва, откакто получи дълго търсените, създадени в Америка отбранителни системи от Съединени американски щати, Германия и Холандия.

" Да, ние свалихме „ неповторимия “ Кинжал “, сподели командирът на Военновъздушни сили Микола Олешчук в Telegram, имайки поради ракета Kh-47, която лети със скорост 10 пъти по-висока от скоростта на звука. 

Ракетата е била свалена по време на нощната офанзива на 4 май в небето над Киевска област. 

Украйна за първи път изиска от Вашингтон системи " Пейтриът " през 2021 година, преди да стартира войната. 

Ракетата “Кинжал ” е съветска хиперзвукова балистична ракета с въздушно изстрелване, способна да носи нуклеарно оръжие. Твърди се, че има обсег от 2000 км. Ракетата може да носи както стандартни, по този начин и нуклеарни бойни глави. 

“Кинжал “ влезе в употреба през декември 2017 година и беше едно от шестте нови съветски стратегически оръжия, показани от съветския президент Владимир Путин на 1 март 2018 година

Ракетата е предопределена да поразява военни кораби на НАТО, представляващи опасност за стратегическите ракетни системи в европейската част на Русия, и да унищожава системите за противоракетна защита на НАТО.

В съветските медии " хиперзвуковата " характерност беше подчертана като неповторима характерност, с цел да се сътвори усещане, че това е нов и модернизиран дизайн. " Кинжал " употребява общоприета технология за балистични ракети при по-високи скорости.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР