Това е първата поява, макар и непряка, след като в

...
Това е първата поява, макар и непряка, след като в
Коментари Харесай

Руски магнат: Оцелях след левкемия, но Кремъл може да ме убие

Това е първата поява, въпреки и непряка, откакто в своя обява в Instagram Тинков остро разкритикува дейностите на съветските управляващи в Украйна.

В изявлението Тинков твърди, че ден след поста му на 19 април администрацията на съветския президент Владимир Путин се е свързала с управлението на банката и е заплашила да я национализира, в случай че Тинков не прекъсне връзките си с нея.

Миналата седмица 35% от TCS Group Holding, структурата-майка на съветската Tinkoff Group, бяха закупени от фамилията на Олег Тинков от фонда Interros Group на Владимир Потанин, който е непосредствен до Кремъл. Банката на Русия утвърди договорката, само че нейните параметри не бяха оповестени. А самият Потанин е един от най-влиятелните олигарси в Русия. През предходната година той беше втората най-богата персона в Украйна със положение, оценено на 27 милиарда $, съгласно сп. „ Форбс “.

Тинков дефинира договорката като „ обезверена продажба, продажба с отстъпка “, наложена му от Кремъл. „ Не можех да разисквам цената. Това е заложническа страна – приемаш това, което ти оферират, без да преговаряш ", споделя той пред NYT.

В същото време Тинков съобщи, че е признателен на Потанин, че му е разрешил да получи най-малко някакви пари от продажбата на своя дял.

Той не разкрива цената, само че споделя, че е продал каузи си за 3% от същинската му стойност. „ Принудиха ме да го продам поради изказванията ми. Продадох го за жълти стотинки “, съобщи Олег Тинков.

„ Разбрах, че Русия като страна към този момент не съществува “, сподели той, прогнозирайки, че Путин ще остане на власт дълго време. „ Вярвах, че режимът на Путин е неприятен, само че, несъмнено, нямах визия, че ще придобие подобен пагубен мащаб “, добави предприемачът.

Самият Тинков е обект на английски наказания, наложени поради съветската атака в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР