Това е първата от срещите с парламентарно представените партии, която

...
Това е първата от срещите с парламентарно представените партии, която
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Ще търсим съгласие по приоритети, които са приемливи за всички партии и могат да залегнат в бъдещия бюджет

Това е първата от срещите с парламентарно показаните партии, която инициирахме от “БСП за България “ по отношение на идното гледане на закона за удължение на бюджета.

Той беше импортиран от Министерски съвет и съгласно нас би трябвало да претърпи съществени промени сред първо и второ четене. “ Това съобщи зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ Атанас Зафиров във връзка със срещата сред Българска социалистическа партия и “Продължваме смяната “.

В ефира на NovaNews той изясни, че с оглед и на инфлационните процеси, и на задаващата се рецесия от всевъзможен темперамент, бюджетът за 2022 година няма по какъв начин да бъде съответен. „ Най-малкото няма по какъв начин да подсигурява удължаването на обществените заплащания и на нарастването на приходите на българските жители. Затова ние поканихме всички парламентарни групи, с цел да си поговорим за тематиката “Бюджет 2023 “ и да избегнем това съревнование, на което сме ставали очевидци. Ние към този момент имахме една такава среща, която протече доста умерено и експертно “, напомни социалистът и посочи, че тези срещи ще търсят единодушие по цели, които са допустими за всички партии: „ Които са безспорни и могат да залегнат в бъдещия бюджет като оферти сред първо и второ четене. Тези срещи не са платформа за основаване на държавно управление “, безапелационен е Зафиров.

Социалистът изрази вяра, че такава среща ще бъде извършена и с “Демократична България “, защото партиято към момента не е дала своя отговор.  „ С тях имаме едно значително разминаване по повод размера на бюджетния недостиг, където те са за доста строги ограничавания в рамките 3%. Ние считаме, че в изискванията на тежка икономическа рецесия и угриженост за българските жители, би трябвало да позволим страната да има малко по-голяма независимост по повод усилването на обществените заплащания, което не би се отразило на бюджетния недостиг “, изясни той.

Като член на Комисията по защита в Народното събрание Зафиров разяснява трагичния случай на българо-турската граница: „ Това е един ужасяващ акт, който е удар не просто по националната ни сигурност, само че и по националното ни самочувствие. Затова и ние още през вчерашния ден внесохме законодателни промени, които касаят фрапантно нарастване на наказванията за лица, занимаващи се с каналджийство. Фиксираме по-високи санкции, стигащи до 20 година затвор, цялостна конфискация на имуществото и фрапантен скок на санкциите до 100 хиляди лв. “, уточни той.

„ Като законодатели считаме, че сме си свършили работата, и когато ги приемем, чакаме изпълнителната власт да ускори напъните и да ги приложи, които да имат мощен резултат на предварителна защита “, сподели още депутатът от левицата.

Зафиров изясни, че от Българска социалистическа партия са инициирали чуване на вътрешния министър в зала: „ Надявам се той да пристигна и да отговори на голям брой въпроси, които ще му бъдат сложени. Когато имаме цялостна картина върху действителното положение на границата и отговорността на съответните чиновници, ще дадем и нашата политическа оценка “, заключи социалистът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР