Група работници, уволнени от Anglo American, седяха и пиеха на

...
Група работници, уволнени от Anglo American, седяха и пиеха на
Коментари Харесай

Южна Африка обмисля „корпоративен залез“ за Anglo American

Група служащи, уволнени от Anglo American, седяха и пиеха на рано утринното слънце пред спонтанен градски бар в Га-Пука, надълбоко в пояса за рандеман на платина в Южна Африка.

„ Тъжната истина е, че ние, елементарните южноафриканци, страдаме. Правителството и мината [акционерите] забогатяха, ние просто мислим по какъв начин ще оцелеем “, сподели един, инженерен реализатор, отпивайки от кутия бира.

Откриването през 20-те години на предишния век на големи ресурси от платина под спокойната земеделска земя на север от Претория трансформира района. Днес офертите за работа са нищожни за тези, които са преместени в безплодното, напечено от слънцето населено място Га-Пука.

Докато други миньори на платина в района също редуцираха работни места, Anglo American Platinum, дружно с листнатото на LSE поделение за желязна руда Kumba, попаднаха в светлината на прожекторите след офертата на BHP за £31 милиарда предишния месец. Непоисканата оферта на австралийския миньор беше обвързана с изискването Anglo...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР