Това е първата им среща лице в лице от една

...
Това е първата им среща лице в лице от една
Коментари Харесай

Белият дом: Байдън и Си Дзинпин проведоха откровени, конструктивни разговори


Това е първата им среща лице в лице от една година насам

Срещата сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и китайския водач Си Дзинпин в коридорите на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) в Сан Франциско беше откровена и градивна. Това оповестиха от Белия дом.

„ Лидерите на двете страни организираха прям и градивен диалог по редица двустранни и интернационалните въпроси и обмениха отзиви по съществуващите разлики ", заяви администрацията на Вашингтон на страницата си в обществената мрежа X (бивш Twitter).

Вчера по-рано Си Дзинпин и Байдън са провели първата си среща лице в лице от съвсем година насам. В началото на договарянията американският президент съобщи, че Вашингтон и Пекин би трябвало да дадат гаранции, че съперничеството сред тях няма да прерасне в спор.

Си Цзинпин на собствен ред означи, че конкуренцията не дава отговор на духа на времето и няма да реши световните проблеми, зараждащи сред Китай и Съединени американски щати, както и целия свят.

След диалозите държавните глави минаха към работна вечеря, към която се причислиха и държавният секретар Антъни Блинкен, помощникът на американския президент по националната сигурност Джейк Съливан, китайският външен министър Ван И и първият секретар на секретариата на КПК Централен комитет Cai Qi.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР