Това е най-смъртоносният инцидент в мина в бившата съветска република,

...
Това е най-смъртоносният инцидент в мина в бившата съветска република,
Коментари Харесай

Жертвите на взрива в мина в Казахстан станаха 46


Това е най-смъртоносният случай в мина в някогашната руска република, откогато тя разгласи самостоятелност. Взривът стана нощта на петък против събота в мината " Костенко " в град Каранганда в централата част на страната. След нещастието казахстанското държавно управление и " АрселорМитал " оповестиха, че са постигнали съглашение за национализиране на казахстанския филиал на международния стоманодобивен колос.

Компанията, основана в Люксембург и ръководена от индийския предприемач Лакши Митал, постоянно е подложена на критика от управляващите на Казахстан, които споделят, че тя не съблюдава стандартите в региона на запазване на околната среда и трудовата сигурност. В страната имаше няколко случая в мини на компанията.

" Компанията не извърши отговорностите си. Ние завършваме съглашението за тансфера на " АрселорМитал Темиртау " (казахстанския филиал на гиганта) в интерес на Казахстан ", съобщи през днешния ден казахстанският министър председател Алихан Смаилов.

В момента на гърмежа, засегнал два километра от мината, в нея е имало 252 миньори. 206 са съумели да излязат на повърхността.

" Тази покруса е непосредствено обвързвана с нарушение на сигурността в промишлеността. Вината е на първо място на управлението на компанията ", съобщи министър председателят. Синдикатите пък приканиха за по-стриктен надзор от страна на държавното управление.

От разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година към 200 миньори в Казахстан са починали, като множеството от тях в обекти на " АрселорМитал ", навлязъл в страната през 1995 година и експлоатиращ петнайсетина завода и мини в центъра на някогашната руска република, която е богата на естествени запаси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР