Това е най-голямата трагедия в историята на страната от десетилетия,

...
Това е най-голямата трагедия в историята на страната от десетилетия,
Коментари Харесай

Полша почете жертвите от авиокатастрофата с Качински

Това е най-голямата покруса в историята на страната от десетилетия, показва Асошиейтед прес.

Председателят на ръководещата партия Ярослав Качински, който е брат близнак на починалия държавен глава, отдаде респект на 96-те жертви на траурна гала, почнала в 8.41 ч. - точното време на злополуката на 10 април 2010 година край летището на съветския град Смоленск.

Имената на жертвите бяха прочетени на прочувствената гала пред президентския замък във Варшава. Други церемонии по същия мотив включват разкриване на величествен каменен монумент на починалите на централния площад "Юзеф Пилсудски " в полската столица.

Траурна демонстрация е проведена и във военната част на най-голямото варшавско гробище, Повонзки, където са заровени доста от жертвите на нещастието и е повдигнат монумент.

В Краков хората, които желаят да отдадат респект на починалите, се стичат пред кралския палат Вавел, където са заровени президентът Качински и брачната половинка му Мария.

На доста места в Полша в 8.41 ч. тази заран имаше минута безмълвие.

На 10 април 2010 година публична полска делегация отпред с президента Лех Качински лети с държавния аероплан Ту-154М за Катин.

В изискванията на неприятна видимост и липса на образен контакт със земята водачите вземат решение да кацнат. Няколко метра не доближават на машината, с цел да се приземи на пистата на летище Смоленск-Северни.

Самолетът се удря в дървета, а след това - и в земята. При злополуката умират всички 96 души на борда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР