Това е най-евтината ни кампания, похарчили сме толкова, колкото законът

...
Това е най-евтината ни кампания, похарчили сме толкова, колкото законът
Коментари Харесай

Борисов: Това е най-евтината кампания на ГЕРБ

Това е най-евтината ни акция, похарчили сме толкоз, колкото законът разрешава. По тази причина не разреших и помпозните откривания на акцията. Нямаме дарения от компании, нямаме никакви спомагателни средства с изключение на партийните дотации. Това съобщи министър-председателят и водач на партия ГЕРБ Бойко Борисов по Нова тв.

На въпрос за кого ще гласоподава, в случай че претендентът на ГЕРБ не отива на балотаж на идните локални избори, той отговори: „ Към този миг не позволявам такава опция “.

Като най-голяма неистина, която е чул през тази акция, Борисов съобщи, че за момента не може да уточни такава, само че напомни Костинбродската спекулация в деня на размисъл преди парламентарните избори напролет на 2013 година

Премиерът разяснява и блокадата на Орлов мост, която беше наложена от жители протестиращи против избора на Иван Гешев за основен прокурор, с думите: Не можеш да си за господство на закона и да постъпваш по този начин. Законът би трябвало да се съблюдава, безапелационен е Борисов.

Според него през вчерашния ден чиновниците на реда са взели съществени ограничения за защита, само че това е било вярно, тъй като са се очаквали провокации.

Вчера Висш съдебен съвет, спазвайки всички правила, е избрало легален основен прокурор. Правителството и аз не се месим в избора му, също по този начин не се меся и в работата на президента, който следва да реши дали да подпише указа за назначението на новоизбрания основен прокурор, безапелационен е Борисов.

“Предпочитам да заставам встрани и 100% го върша. В историята ще бъде записано, че по времето на президента Румен Радев беше определен основния прокурор Иван Гешев. Сега всичко е в ръцете на президента. Какво ще се залепи за ГЕРБ? ”, съобщи министър председателят и добави, че никой в този момент не може да подмята репликата “Ти си го избра ”, която стана известна през 2012 година

Борисов напомни, че при Георги Първанов неговите двама съветници, измежду които е бил Борис Велчев, са били определени на водещите постове в правосъдната система. Сега при Борисов това е невероятно.

Надявам се, че напрежението от последните дни, което беше провокирано от избора на основен прокурор, няма да се отрази върху изборния резултат в неделя, сподели министър председателят.

Борисов съобщи, че няма другари и другарски кръг, обича своите кучета. Според него някогашният му заместител Цветан Цветанов не пречи, само че означи, че напоследък обичал да дава изявленията.

Борисов съобщи, че Топлоелектрическа централа Варна не е образец за обязаност сред партия ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Каква е тази обязаност? Става дума за енергетиката. Нека всеки си гледа работата “, съобщи той и добави, че обвиняванията, които му се насочат в тази посока са неоснователни, в това число и от един от водачите на патриотите Валери Симеонов.

„ Имаме подписано съглашение. С Каракачанов работим съвършено. През този един месец не им обръщам внимание. По време на акция всеки прави политика “, съобщи Борисов, разяснявайки бъдещето на съдружното ръководство.

Премиерът изрично отхвърли да има сделка и диалози с представители на Патриотите – Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и Атака – за обособени градове. Такава сделка не съществува и за Пловдив, където ГЕРБ сякаш трябвало да поддържа Вътрешна македонска революционна организация, в подмяна на поддръжката на отпадналия претендент на Каракачанов за София.

“По-добре да загубиш, само че да запазиш своето лице ”, безапелационен е Борисов. Той призна, че на някои структури в страната са нанесени тежки провали, като, да вземем за пример, във Велико Търново. “Аз съм набожен човек и знам, че всеки може да бъде осъден ”, добави Борисов.

“Работил съм във всички градове поравно. Помагал съм на всички градове ”, сподели министър председателят. Като добър образец той даде Сливен, Стара Загора и Бургас, а като неуспех, от който го е позор – Ямбол. Борисов съобщи, че е помагал и на градовете и общините, в които други партии са на власт. Такъв е казусът с Гоце Делчев, където са издигнати паркове, зали, саниране на блокове и други

В момента няма централизация на разкриване на нови обекти поради изборната акция, съобщи министър председателят. „ Ние в никакъв случай не сме спрели да вършим. Всичко го вършим със сърце и душа. Автомагистрала „ Хемус “ ли да спра, тъй като има избори? “, съобщи Борисов. Той акцентира, че постоянно е откривал единствено и само обекти, които са построени по време на неговото ръководство, до момента в който неговите политически съперници откриват обекти, които нямат нищо общо. Такъв е казусът с Дунав мост-2, който е издигнат при ръководството на ГЕРБ, само че открит при Орешарски.

„ Мога да изброя за всеки град какво сме създали – Варна, Шумен… “, съобщи Борисов.

В София нямаме директен конфликт с Българска социалистическа партия, сподели министър председателят.

Премиерът разяснява и обстановката с Македония, която предходната седмица не получи дата за започване на договаряния за Европейски Съюз.

„ Ни минимум, те се съобразиха с нас. Перспективата за участие на Македония и Албания остана “, съобщи Борисов, разяснявайки ветото наложено от президента на Франция Еманюел Макрон за започване на договаряния на тези две страни с Европейски Съюз. „ Те желаят част от нашата история. Имат още шест месеца, с цел да се поправят. Ние затворихме четири нуклеарни реактора, с цел да влезем в Европейски Съюз “, добави той.

„ Нормално е да омръзнем. Но това е като в брака, когато един мъж или една жена си омръзнат, само че по-късно се връщат един към различен и си споделят, че по-добро от това няма “, заключи министър председателят. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР