Това е най-дълбоката тежка политическа криза на страната след Освобождението

...
Това е най-дълбоката тежка политическа криза на страната след Освобождението
Коментари Харесай

Експерти: Ако Габриел подпише декларацията за отказ от мандат, то директно отиваме на избори

Това е най-дълбоката тежка политическа рецесия на страната след Освобождението насам, съобщи в ефира на " Добро утро, Европа " социологът от " Тренд " Димитър Ганев във връзка обстановката с неуспеха на договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по реализирането на първия управнически мандат. 

" Започна развой на предоговаряне, което е комплицирано. От некоалиция трябваше да се направи коалиция и от състав на Министерски съвет, да се направи типично съдружно държавно управление с представители от двете обединения. В този опит за надцакване, контра, реконтра, предоговаряне, излязоха отвън надзор. В един миг се изпусна обстановката, споделиха се тежки думи, от които беше доста мъчно да излязат ", аргументира се Ганев. 

По мнението му " в случай че Мария Габриел през днешния ден подпише декларацията за отвод да бъде претендент за министър-председател, то нито втори, нито трети мандат може да се реализира, непосредствено отиваме на избори " 2 в 1 ".  

" Политическите партии, които явно имат проблем с доверието, го имат и поради това, че не схващат своето предопределение да пазят ползите на огромна обществена група. Те са планове за власт. В Германия договарят няколко месеца и доближават до сделки от 500-600 страници документи подписват ", разяснява от своя страна политологът Страхил Делийски.  

Според него задаващият се кабинет ще е с необятно посланичество. " Мафията и съдружните й сътрудници ще влязат в избори и ще се чудят какво да вършат. Как да нямаме политическа рецесия, като последните 2-3 години се връщаме в изходни позиции ", добави Делийски, визирайки репликите и обвиняванията сред некоалиционните сътрудници.  

Целия диалог във видеото. 

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР